Expoziţie temporară “Rătăciţi în căutarea speranţei!”

Expoziţie temporară “Rătăciţi în căutarea speranţei!”

 

Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova în parteneriat cu Asociația  Română de Drept Umanitar – Filiala Prahova invită publicul ploieştean joi, 5 mai 2016, ora 10.00 la sediul său din Ploieşti, str. Toma Caragiu, nr.10, la vernisajul expoziţiei temporare de pictură “Rătăciţi în căutarea speranţei!”, potrivit unui comunicat de presă al instituției de cultură.

Elevi de la unităţi şcolare judeţene şi naţionale, coordonaţi de prof Dorel Oprescu, au realizat lucrări de pictură pe care le puteţi admira până la data de 9 mai 2016.

Prin acest eveniment cele două instituţii doresc ca publicul, mai ales cel tânăr, să conştientizeze importanţa următoarelor concepte: pacea, toleranţa, înţelegerea între oameni, comunităţi, minorităţi şi popoare. Toate acestea se regăsesc în prevederile Dreptului Internaţional Umanitar, fiind, de altfel, dezideratele pe care lumea actuală se construieşte în fiecare zi.

Manifestarea deschide o serie de activităţi dedicate Zilei Dreptului Internaţional Umanitar, sărbătorită în fiecare an la 14 mai.

 

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.