Expoziţie temporară la Palatul Culturii din Ploieşti

Expoziţie temporară la Palatul Culturii din Ploieşti

 

În perioada 14 noiembrie-20 decembrie 2013, Sala Coloanelor a Palatului Culturii din Ploieşti va găzdui expoziţia temporară « 1913. Al Doilea Război Balcanic şi Pacea de la Bucureşti », organizată de Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, în colaborare cu Muzeul Naţional de Istorie a României.

Expoziţia doreşte să aducă în atenţia publicului un episod mai puţin cunoscut din istoria contemporană a României, acela al campaniei millitare de pe teritoriul Bulgariei din anul 1913, campanie încheiată cu Pacea de la Bucureşti, un eveniment în care România a jucat un rol de maximă importanţă în geopolitica Balcanilor.

În cadrul expoziţiei vizitatorii pot întâlni piese interesante din patrimoniul Muzeului Naţional de Istorie a Românie din Bucureşti, precum chipiul ce a aparţinut generalului Alexandru Averescu-Şef al Statului Major, General al Armatei Române din 1913, o carte poştală cu semnăturile participanţilor la Conferinţa de Pace de la Bucureşti, o fotografie cu autograf a Reginei Maria, medalii, decoraţii, armament şi alte exponate, care merită toată atenţia vizitatorilor.

Monica BOSTAN

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.