EURES Reteaua serviciilor publice de ocupare europene

Ce va poate oferi EURES?

Scopul EURES este de a oferi informatii, recomandari si servicii de recrutare/plasare (gasire a candidatului/locului de munca potrivit) in beneficiul lucratorilor si angajatorilor, precum si al oricarui cetatean care doreste sa beneficieze de principiul liberei circulatii a persoanelor.
EURES este mult mai mult decat portalul pentru mobilitatea fortei de munca, pe care il vizitati in aceste clipe.
EURES dispune de o retea umana formata din peste 700 de consilieri EURES care se afla in contact zilnic cu solicitantii de locuri de munca si angajatorii din intreaga Europa.
in regiunile transfrontaliere europene, EURES joaca un rol important in furnizarea de informatii referitoare la toate tipurile de probleme legate de naveta peste frontiera cu care se confrunta lucratorii si angajatorii, precum si de asistenta pentru solutionarea acestora.
infiintat in 1993, EURES este o retea de cooperare intre Comisia Europeana, serviciile publice de ocupare a fortei de munca din statele membre ale SEE (tarile UE plus Norvegia, Islanda si Liechtenstein) si alte organizatii partenere. Elvetia participa, de asemenea, la reteaua EURES. Resursele reunite ale organizatiilor membre si partenere ale EURES ofera retelei o baza solida, astfel incat aceasta sa poata oferi servicii de calitate inalta atat pentru lucratori, cat si pentru angajatori.

Reteaua EURES va informeaza in legatura cu posturile vacante din 31 de tari europene, CV-urile candidatilor interesati, ce trebuie sa stiti daca doriti sa locuiti si sa munciti in strainatate si multe altele .

Cautarea unui loc de munca EURES

EURES pune la dispozitie o retea de consilieri care au rolul de a oferi solicitantilor de locuri de munca si angajatorilor informatiile de care au nevoie, prin contact personal. Exista peste 700 de consilieri EURES in Europa, iar numarul lor este in crestere.

Cautare de consilieri EURES

Consilierii EURES sunt specialisti instruiti care ofera cele trei servicii EURES de baza: informare, orientare si plasament, atat angajatorilor, cat si solicitantilor de locuri de munca interesati de piata europeana a muncii. Consilierii detin expertiza specializata pe aspectele practice, juridice si administrative legate de mobilitatea la nivel national si transfrontalier. Ei lucreaza in cadrul serviciului public de ocupare a fortei de munca din fiecare tara sau in cadrul altor organizatii partenere din reteaua EURES.

Locuri de munca in strainatate

Informatii utile :

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.