Drepturile Omului Prind Viata la Ploiesti

Asociatia pentru Initiativa si Dezvoltare Continua  in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Prahova si Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiesti, organizeaza in data de 10 decembrie, ora 12.30, la Sala Mare a Inspectoratului Scolar Judetean Prahova, activitatea de promovare a Zilei Internationale a Drepturilor Omului.

Activitatea, desfasurata sub denumirea „Drepturile Omului Prind Viata”, urmareste promovarea istoriei drepturilor omului si sensibilizarea tinerilor in vederea respectarii permanente a fiecaruia dintre cele treizeci de drepturi cuprinse in Declaratia Universala a Drepturilor Omului, adoptata de Natiunile Unite in 10 decembrie 1948, pe care Eleanor Roosevelt a numit-o „Magna Carta Umanitatii”.

Gandit ca un eveniment de si pentru tineri, activitatea va fi deschisa de Coordonatorul Centrului de Resurse pentru Tineri AIDC, Andrei Georgescu, elev al Colegiului National Mihai Viteazul. Programul va contine prezentari sustinute de dna. Comisar Sef Pantaia M si de voluntarii Centrului de Resurse pentru Tineri AIDC.  Actiunea centrala a intalnirii o reprezinta vizionarea filmului documentar „Istoria drepturilor omului” realizat de catre Organizatia „Uniti pentru Drepturile Omului”, cu sediul in California – Statele Unite ale Americii. Filmul documentar, despre care Ambasada Africii a afirmat „Soarta lumii depinde de campanii de acest gen”, a fost premiat la numeroase festivaluri internationale si a fost pus la dispozitia Asociatiei pentru Initiativa si Dezvoltare Continua in mod gratuit pentru a fi folosit ca si material didactic. Intalnirea se va incheia cu un concurs surpriza pentru cei peste 150 de tineri participanti.

Asociatia pentru Initiativa si Dezvoltare Continua are ca misiune dezvoltarea serviciilor de calitate si a mecanismelor de solutionare a problemelor pentru a pune in valoare, a promova si a sustine potentialul uman din cele mai diversificate contexte si etape de viata. Centrul de resurse pentru tineri este un incubator de vise si proiecte, locul in care tinerii se intalnesc pentru a-si transforma visele in proiecte.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.