Doua proiecte europene au fost inaugurate in Prahova

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea COSMA, a participat joi, 31 mai 2012 la inaugurarea a două proiecte importante pentru Judeţul Prahova.

Primul proiect va fi implementat în Comuna Valea Călugărească, sat Dârvari , în zona batalului de fosfogips aflat la circa 3 km de  fostul Combinat Chimic Romfosfochim. Proiectul propune ecologizarea prin închiderea materialului existent în depozit cu un înveliş protector impermeabil şi modelarea suprafeţei pentru asigurarea scurgerii apelor pluviale. În acelaşi timp se are în vedere amplasarea unor panouri fotovoltaice care generează puteri electrice în gama 180 -320 Wp; acestea vor fi fixate pe o structură metalică prefabricată, special proiectată pentru instalaţii fotovoltaice. Panourile vor fi conectate la un punct de racord către reţeaua naţională de electricitate. Suprafaţa pe care va fi amplasat parcul  este de 286.967 mp. Lansarea acestui proiect va duce la ecologizarea zonei prin închiderea unui sit contaminat şi producerea de energie verde.

Al  doilea proiect este tot din domeniul energiilor regenerabile şi a fost lansat în parcul industrial ,,Ploiesti West Parc”, Ariceştii Rahtivani. Este unul din cele mai mari proiecte de panouri solare din România; la finalizare acestea   vor furniza o capacitate totală instalată de 5.5MW. Panourile sunt aşezate pe acoperişurile clădirilor existente în parcul industrial, însumând o suprafaţă totală de 13 hectare. Proiectul a fost iniţiat în luna februarie de către grupul belgian  Alinso Group, urmând să fie finalizat la sfârşitul lunii iunie 2012.Vor fi amplasate 22.000 de panouri solare , investiţia ridicându-se la aproximativ 10 milioane de euro.

Astfel, prin finalizarea celor două proiecte, Consiliul Judeţean Prahova desfăşoară o activitate susţinută pentru dezvoltarea proiectelor  de valorificare a energiei verzi  cât şi pentru protecţia mediului.

sursa: comunicat de presa

 

(154)

Impreuna dam mai departe stirile de bine!

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.