Despre fobia vorbitului in public si voluntariat

Despre fobia vorbitului in public si voluntariat

Proiect PETROM“Știați că glosofobia, adică teama de a vorbi în public, este una dintre cele mai comune fobii din lume? Încă de la începutul parcursului nostru școlar, atât familia și oamenii din jurul nostru, cât și învățătorii și profesorii ne spun cât de important este să acumulăm cunoștințe, să învățăm bine, să luam note mari la școală și să fim conștiincioși. Așadar, educația noastră timpurie și dezvoltarea noastră este marcată de accentul pus pe conținut și pe acumularea unei vaste table de materii. Totodată, nu ni se vorbește sau ni se vorbește prea puțin despre cât de important este să știi să comunici și cât de mult contează în viața profesională și nu numai.

Cele mai multe studii arată că există numeroase beneficii directe pentru o persoană care se poate exprima cu ușurință în public, beneficii precum: influențarea lumii din jur şi dezvoltarea abilitaților de lider, devenind astfel o persoană orientată și a spre soluții.

 Abilitățile de vorbit în public se construiesc prin exercițiu, perseverență și expunere. Cu cât ești expus mai din timp, cu atât mai ușor poți ajunge la performanţe din ce în ce mai bune.

Tocmai de aceea, alături de Fundația Comunitară Prahova, dorim să venim în sprijinul tinerilor din comunitățile noastre prin proiectul „Keep Calm and Speak in Public”, câştigător în competiţia internă Campionatul de Voluntariat, mulțumită voturilor colegilor. În perioada 3-31 octombrie, 20 de elevi ai Liceului Constantin Cantacuzino din orașul Băicoi şi alți 20 de elevi ai Liceului Constantin Brîncoveanu din orașul Urlați vor beneficia de cursuri de public speaking oferite de profesioniști în domeniu care s-au oferit voluntar:

 Claudius Dociu are 20 de ani de experiența in radio, televiziune, presă scrisă. Autor de articole, interviuri, emisiuni pentru radiouri ca PRO FM sau Realitatea FM, televiziuni locale și naționale. Trainer certificat, preocupat de Public Speaking, comunicare, educație non-formală, autor al cursului Public Speaking – Tips & tricks pentru prezentări de impact.

  • Alin Radu este project manager-ul Clubului de Public Speaking și membru JCI Prahova din 2013. A descoperit înclinație pentru vorbitul în public în urma participării la o serie de evenimente de dezvoltare personală. De atunci au trecut 3 ani în care a trecut de la stadiul de simplu participant la evenimente de gen la acela de moderator şi project manager al unui club de vorbit în public. Până în prezent a organizat 20 de ediţii ale „Clubului de Public Speaking by JCI Prahova” şi a participat în calitate de speaker la „Agora” Buzau şi „INSPIR” Galaţi.

 Vă așteptăm să faceți voluntariat alături de noi atât pentru organizarea activităților, cât şi prin abilităţile dvs. În cadrul sesiunilor cursurilor puteți participa ca mentori pentru a împărtăşi elevilor din experiența proprie de vorbit în public. În acest sens şi pentru mai multe detalii îmi puteți scrie pe adresa de email

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.