Decembrie in Ploiesti

Alesii ploiesteni s-au gandit sa transforme frumoasa noastra urbe  intr-un oras de poveste cu ocazia Sarbatorilor de Iarna din acest an. Initiativa  laudabila, jos palaria, avand in vedere ca situatia noastra generala  este destul de „albastra” de cand cu „povestea” asta de Criza Mondiala…Si chiar daca portofelul ne este mai mult un accesoriu de decor in ultima vreme, care nu mai tenteaza nici macar un sut  debutant in  meserie, macar sa ne bucuram de Spiritul Sarbatorilor ,de venirea lui Mos Nicolae si a lui Mos Craciun, de mirosul cetinii verzi de brad de plastic pe care l-am scos din  debara si l-am „plantat” tot ca  anul trecut  in coltul lui predestinat din sufragerie.
Putem incerca si o plimbare prin frumoasa noastra urbe, – de poveste -cum va spuneam,  asa pentru trecerea timpului si pentru desfatarea prichindeilor nostri din dotare.
ploiesti2.jpg
Daca alegem Centrul, alegere fireasca dealtfel daca vrei sa-ti mentii costumatia si pantofii la un nivel cat  de cat apropiat de standardele UE, „ce avem noi aici?” Pai avem: Conform jurnalistilor locali mai multe zone:  Zona Cadourilor in Parcul Nichita Stanescu, Zona Vieneza cu placinte si vin fiert in Centrul Pietonal, o Zona cu Bunatati de sezon in parcul Toma Socolescu si multe alte surprize, surprize….De pilda Mos Craciun si-a construit o casuta chiar in fata Casei de Cultura a Sindicatelor si ii asteapta nerabdator pe copii sa-i treaca pragul.
ploiesti.jpg
Un trenulet special  impodobit  pentru aceste zile de Sarbatoare a Nasterii Domnului va lega toate aceste destinatii  efectuand curse gratuite pentru copii zilnic intre orele 11 si 19
Ar fi trebuit ca astazi sa fie prima lui cursa insa ploaia „mocaneasca”  l-a cam „deraiat.” Si pe el ! Pacat! Mai poate totusi sa ne arate ce poate pana pe 24 decembrie asa ca nu va pierdeti speranta!

images.jpg

Cristi Marin

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.