De joi, Ploieștiul va avea prima hartă turistică bilingvă

De joi, Ploieștiul va avea prima hartă turistică bilingvă

Grupul de inițiativă Iubesc Ploieștii va lansa joi, 24 aprilie 2014, orele 12:00, prima hartă turistică bilingvă a orașului Ploiești, eveniment ce va avea loc în sala „Marea Unire” din Palatul Culturii, potrivit unui comunicat de presă.

„Un popor care nu își cunoaște istoria este ca un copil care nu își cunoaște părinții.” Nicolae Iorga

Deși un oraș cu o istorie bogată și tumultoasă, Ploieștiul este deseori perceput de către majoritatea locuitorilor săi de toate vârstele și a vizitatorilor români și străini ca fiind un oraș gri, fără un trecut istoric semnificativ. La acestă stare de fapt constribuie lipsa informațiilor despre punctele de referință importante din oraș și inaccesibilitatea lor pentru marea masă a ploieștenilor sau persoanelor aflate în trazit.

Grupul de inițiativă Iubesc Ploieștii a identificat nevoia creării unei hărți turistice care să se adreseze deopotrivă ploieștenilor și turiștilor români și străini, care să conducă la creșterea informării opiniei publice locale și naționale asupra istoriei Ploieștiului și la schimbarea în bine a percepției generale asupra posibilităților de vizitare și recreere din comunitatea locală.

Harta „Redescoperă Ploieștii” este un proiect realizat în doar patru luni de către voluntari ai comunității ploieștene, cu sprijinul financiar al Fundației Comunitare Prahova prin fondul Orașul Crește Frumos. În realizarea și promovarea proiectului și-au mai adus aportul Asociația pentru Educație și Dezvoltare Urbană, Primăria Municipiului Ploiești și S.C. Transport Călători Express S.A. Ploiești, harta urmând a fi afișată pe o perioadă nedeterminată în mijloacele de transport în comun din oraș.

Evenimentul de lansare oficială a hărții își propune să-i aducă la aceeași masă pe toți cei care au luat parte la realizarea proiectului și să-l popularizeze în cadrul comunității. Cei prezenți vor putea lua parte la o plimbare urbană prin centrul orașului, găzduită de istoricul ploieștean Lucian Vasile.

Harta va fi disponibilă gratuit în toate instituțiile de cultură din oraș și va putea fi accesată online pe siteul http://iubescploiestii.ro/, unde vor putea fi găsite informații suplimentare despre obiectivele turistice din oraș, în limbile română și engleză.

Iubesc Ploieștii este un grup de inițiativă care își desfășoară activitatea începând din luna septembrie 2010. Scopul formării acestui grup este acela de a promova Ploieștiul sub toate aspectele sale: istoric, cultural, sportiv, economic ș.a. Activitatea grupului de inițiativă se desfășoară prin intermediul paginii de Facebook Iubesc Ploieștii care informează zilnic o comunitate online de peste 8500 de iubitori ai orașului din întreaga lume.

Iată care este agenda evenimentului: 

11:30 – 12:00 Sosirea invitaților și a presei
12:00 – 12:10 Bun venit și prezentarea proiectului „Redescoperă Ploieștii”
Corneliu Moraru, Fondator Iubesc Ploieștii și Manager de proiect
12:10 – 12: 20 Susținerea inițiativelor comunității Isabela Mihăilă, Director Executiv Fundația Comunitară Prahova
12: 20 – 12:30 Parteneri în promovarea proiectului Redescoperă Ploieștii Raul Alexandru Petrescu, Viceprimar al Municipiului Ploiești
12:30 – 12:45 Harta turistică a orașului – o perspectivă istorică Lucian Vasile, Istoric și Președinte Asociația pentru Educație și Dezvoltare Urbană Dan Gulea, Profesor la Colegiul Național Mihai Viteazul și scriitor
12:45 – 13:00 Sesiune de întrebări și răspunsuri
13:00 – 14:00 Plimbare urbană prin centrul Ploieștilor cu prima hartă turistică bilingvă a orașului – exclusiv pentru participanții la eveniment Lucian Vasile, Ghid
16:00 – 17:00 Plimbare urbană prin centrul Ploieștilor cu prima hartă turistică bilingvă a orașului – pentru publicul larg Lucian Vasile, Ghid

Monica BOSTAN

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.