Cursuri în domeniul tehnologiei informaţiei la Penitenciarul Ploieşti

Începând cu data de 05.03.2012 au început, la Penitenciarul Ploieşti, sesiunile de instruire şi testare ECDL START/Operator introducere, validare şi prelucrare date, la care participă două grupe formate din câte 8 persoane private de libertate.

Menţionăm că,  în luna aprilie 2012, va participa la acelaşi program de perfecţionare şi o grupă formată din 10 angajaţi.

Derularea cursurilor ECDL Start se face în cadrul sălii mobile (în unităţile penitenciare), dotată cu câte un laptop pentru fiecare cursant şi câte un set de materiale de curs acreditate (manuale). Durata unui curs ECDL Start este de 40 de ore, iar fiecare întâlnire de curs se desfăşoară pe o durată cuprinsă între 2 şi 4 ore, în funcţie de alegerea fiecărei unităţi.

Vor exista activităţi de testare a cursanţilor, iar în urma testării şi a promovării examenelor ECDL cursanţii vor primi o certificare ECDL Start, recunoscută la nivel internaţional şi li se vor înregistra rezultatele pe cardul de aptitudini primit anterior.

La activităţile de testare, cursanţii care au minim diploma de bacalaureat, pot participa şi la examinarea de către o comisie alcătuită din doi reprezentanţi CNFPA. Această procedura se finalizează cu acordarea diplomelor CNFPA pentru cei care au promovat examinarea.

Programele de formare profesională în domeniul TIC pentru persoanele care execută pedepse privative de libertate în unităţile penitenciare la nivel naţional sunt necesare în vederea accesului acestora pe piaţa muncii, după liberarea din penitenciar.

Formarea angajaţilor în domeniul TIC este necesară în vederea îmbunătăţirii activităţilor, competenţelor şi a modalităţii de abordare utilizate în activitatea cu sau pentru persoanele aflate în detenţie.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.