Cum să călătoreşti gratis. 10 oportunităţi

Cum să călătoreşti gratis. 10 oportunităţi

Multe dintre aceste organizaţii cer donaţii sau taxe pentru a acoperi costurile, iar altele organizează ca afaceri non-profit. Lista de mai jos include însă doare acele asociaţii care costă puţin sau nimic.

1. WWOOF (World Wide Opportunities on Organic Farms): cazarea şi masa este oferită în schimbul unei zile de muncă la fermă.

2. Turtle Teams – este un nume generic pentru câteva grupuri mici care ajută ţestoasele marine ameninţate cu dispariţia. Majoritatea grupurilor au baza pe una sau două plaje, care sunt în risc de supra-exploatare, şi apreciază ajutor chiar şi pentru o noapte. În funcţie de preferinţe la cazare, preţurile variază de la câteva sute de dolari la mii, dar dacă vă puteţi acoperi masa şi cazarea, aproape toate organizaţiile care se ocupă de ţestoase acceptă voluntari. Câteva dintre ele oferă cazare low-cost pentru cei care vor să ajute pe termen lung, înclusiv cei de la Playa Las Toortugas din Mexic. Caută astfel de grupuri la oficiile locale de turism care sunt în apropierea oricărei plaje tropicale şi ajută o specie să nu mai fie pe lista celor amenintaţe cu dispariţia. Pnetru mai multe informaţii, accesează www.seaturtles.org sau www.cccturtle.org.

3. Conservation Volunteers, Australia şi Noua Zeelandă. Prin diverse proiecte pe termen scurt în Australia, Noua Zeelandă şi alte locaţii internaţionale, veţi lucra în echipe pentru protejarea habitatelor şi promovarea ecoturismului. Proiectele care includ cazarea peste noapte, mesele, sunt oferite la 40 de dolari australieni/noapte pentru sejururi scurte, iar pentru proiectele de o săptămână, preţul total este de 208 dolari australieni. Pentru detalii, click aici. The Conservation Volunteers din Marea Britanie oferă locuitorilor UE şi programe gratuite.

4. Sudan Volunteer Programe. Să predai limba engleză într-una dintre cele mai sărace ţări din lume. Repartizările se fac la şcoli şi universităţi, dar mulţi voluntari dau o mână de ajutor şi în cadrul proiectelor comunitare, pe lângă predare. Voluntarii trebuie să plătească pentru biletul de avion, în rest, celelalte costuri sunt acoperite. Lunar, veţi primi şi o mică sumă de bani.

5. Appalachian Trail Conservacy. Lung de peste 2.000 de mile, traseul Appalachian din estul Statelor Unite este casa a peste 2.000 de specii aflate pe cale de dispriţie. Voluntarii ajută la construirea şi întreţinerea traseului în schimbul cazării şi hranei.

6. HF Holidays – Una dintre cele mai populare companii din Europa, caută voluntari pentru a fi ghizi pentru grupurile de turişti care aleg drumeţiile prin Europa. Conducătorilor de grup le este oferită cazare, mese şi şansa de a explora Europa.

7. Help Exchange este un website unde sunt listate gazde care au nevoie de ajutor, fie că e vorba de munca la fermă, în şcoli, la construcţia de case sau pentru a ajuta familiile cu treburi casnice. Pentru a face parte din această comunitate şi pentru a accesa datele gazdei, se percepe o mică taxă.

8. Peace Corps este o şansă unică pentru a munci şi a trăi în altă ţară. Va trebui să participi la diverse proiecte, de la sănătate la dezvoltarea afacerii. Deşi este valabil doar pentru cetăţenii SUA, un alt program cu proiecte similare este şi VSO.

9. Voluntar la Naţiunile Unite. De la sănătate şi dezvotlare economică, la a da o mână de ajutor în cazul dezastrelor naturale, ONU oferă poziţii celor care sunt dedicaţi. În timp ce multe poziţii sunt doar pentru cei experimentaţi, oragnizaţia are legături cu alte ONG-uri care sunt în căutare de ajutor . Şi sunt mai puţin formali.

10. Voluntar Kibbutz, Israel. Aici ai posibilitate de a explora regiune, ca parte dintr-o comunitate sociallistă unde totul este furnizat. Regiunea este o bună bază pentru a explora Nordul Africii şi Orientul Mijlociu.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.