”Cum m-am vindecat de nefericire”

”Cum m-am vindecat de nefericire”

Aşa cum v -am obişnuit vă vom adresa în fiecare zi o invitaţie la lectură, graţie inimosului colectiv al Bibliotecii Judeţene “Nicolae Iorga”, care continuă astfel, ceea ce Profesorul Nicolae Boaru a clădit atâţia ani :”Dragul de carte!” Astăzi vă propunem: ”Cum m-am vindecat de nefericire”, de Gigi Ghinea.

Lectură plăcută!

Monica BOSTAN

Editura: Gigi Ghinea
Anul de aparitie: 2012

Nefericirea poate fi vindecata? Exista un set de reguli care ne pot ajuta sa dobândim linistea sufleteasca?

Împartasindu-ne din propria experienta de viata, autoarea ne dezvaluie metoda de vindecare pe care a descoperit-o în calitate de psiholog, dar si de om obisnuit, aflat în cautarea echilibrului interior.

Metoda lui Gigi Ghinea porneste de la premisa ca fericirea este un act de vointa si poate fi dobândita de oricine urmeaza câtiva pasi simpli.

Reteta fericirii pe care am curajul sa ti-o împartasesc contine câteva idei bazate pe cunoastere, studiu, actiune, experiment, traire efectiva a durerii, a bucuriei, a fericirii si a împlinirii unui om.

Atât. Apoi, fiecare decide pentru el. Treaba o face singur, pentru ca e treaba lui.

„Cartea este o marturisire a unei experiente personale, este o exprimare sincera a fiintei, libera de toate mastile unor roluri sociale sau profesionale. împartasesc aceasta experienta a trezirii mele ca pe un dar celor care au nevoie de el. Totul se întâmpla din iubire. Iubirea de oameni, de semenii mei.”

Licentiata in psihologie si absolventa a unui masterat de psihoterapie analitica, Gigi Ghinea are o indelungata experienta in acest domeniu. Este cunoscuta mai ales pentru aparitiile la numeroase emisiuni de radio si televiziune.

Autoarea vorbeste practic despre faptul ca fericirea nu se obtine cu efort si cu batai de cap, ci trebuie sustrasa din lucrurile marunte din viata de zi cu zi, trebuie constientizata si traita cu toata inima.

Nu este nevoie sa urmezi cursuri speciale pentru a gasi fericirea, ci o poti depista alaturi de cei dragi si de necuvantatoare, care stiu sa traiasca simplu si frumos fara sa isi faca atatea probleme si procese de constiinta…

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.