Cum ii inveti pe copii sa doneze caritabil

Dorinta de a face donatii caritabile se educa din copilarie. Copiii pot fi invatati si stimulati sa aprecieze ceea ce au si sa fie generosi cu persoanele nevoiase. Pentru a le inculca bunavointa si spiritul caritabil, este necesar sa parcurgi cateva etape.

1. Invata-i pe copii sa doneze caritabil din frageda pruncie

Cei mai multi parinti sunt de parere ca trebuie sa astepte pana cand copiii implinesc 6-7 ani pentru a-i invata sa doneze caritabil. Insa specialistii sunt de parere ca procesul de educatie caritabila poate fi demarat si mai de timpuriu.

Cu alte cuvinte, poti incepe sa ii inveti pe micuti ce inseamna sa iti pese de cei nevoiasi si sa ii ajuti prin donatii altruiste inca de cand copiii au 3-4 ani. La aceste varste, cei mici sunt deja capabili sa isi comunice nevoile si sa inteleaga starile celor din jur.

2. Inculca-le placerea de a face donatii caritabile

In continuare, este important sa ii inveti pe copii sa isi puna deoparte nevoile si sa se bucure atunci cand pot ajuta persoanele nevoiase. Incepe prin a le explica faptul ca, oricat de neinsemnate ar fi donatiile lor, acestea conteaza. In acest fel, le vei modela obiceiul de a darui si de a obtine o satisfactie personala in urma actului caritabil savarsit.

3. Ofera-le perspectiva multiplelor tipuri de donatii caritabile

Donatiile caritabile pot lua diverse forme. Copiilor le poti explica faptul ca donatiile din partea lor pot fi sub forma de banuti din pusculita, dar si de jucarii. Ulterior, cand copii intra la scoala, introdu-i si in lumea donatiilor sub forma de voluntariat – cu alte cuvinte, explica-le faptul ca ii pot ajuta pe cei din jur si oferind o bucata din timpul lor liber pentru a fi de folos unei cauze nobile.

4. Transforma donatiile caritabile intr-un stil de viata

Scopul educarii copiilor in spiritul actelor altruiste este acela de a le transforma intr-un stil de viata. Generozitatea si disponibilitatea de a-i ajuta pe cei nevoiasi le vor modela existenta si se vor traduce prin implicarea benevola, la varste mai mari, in actiuni ce implica donatii caritabile si nu numai.

Foto: eatatbuckheads.com

sursa: imparte.ro

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.