CSM Ploieşti vine cu medalii acasa

CSM Ploieşti vine cu medalii acasa

Ministerul Tineretului si Sportului si Federatia Romana de Gimnastica Ritmica – cu sprijijnul Primariei comunei Chiajna – au organizat, anul acesta, in perioada 2 – 5 octombrie,  2014, la Sala Polivalenta din Chiajna, Campionatele Nationale de Gimnastica Ritmica pentru Junioare si Senioare.

Perfect amenajata pentru o astfel de competitie, cocheta sala din comuna situata la marginea Bucurestiului a primit, intr-o organizare „ca la carte”, reprezentantele a 13 cluburi din tara: CSM Arad, CSS1 Timişoara, CSS “Triumf” Bucureşti, CS „Olimpia” Bucureşti, CSS1 Constanţa, CSS “Anghel Saligny” Iaşi, LPS Baia-Mare, LPS Bistriţa, CSU Oradea, LPS Oradea, CSS Resita, LPS „Szasz Adalbert” Targu-Mures şi CSM Ploieşti, dand o lectie multor orase ale tarii care, inca, nu au sali de sport pentru organizara unor astfel de intreceri.

Conform Regulamentului Tehnic al Federatiei Romane de Gimnastica Ritmica, scopul acestei competitii l-a reprezentat castigarea titlurilor nationale pe echipa, individual si obiecte la cele trei categorii: Prejunioare (11-12 ani), Junioare (13-15 ani) si Senioare (peste 16 ani).

Primele doua zile de concurs au fost adevarate maratoane competitionale, concurentele intrecandu-se, pe parcursul a zece ore, atat pentru titlurile de campioane la individual sau cu echipa dar si pentru calificarile in finalele pe obiecte de duminica.

Concursul categoriei pre-junioare a adus bucurie in randul suporterilor ploiesteni ce au insotit echipa la Chiajna, Alexandra Denisa Stoian, Delia Gheorghe, Ana Steliana Toma si Daria Ioana Diaconu devenind Vicecampioane Nationale cu echipa, devansate fiind de echipa CSM Arad si urmata de echipa LPS Baia-Mare.

In concursul individual al aceleiasi categorii, Denisa Alexandra Stoian a obtinut medalia de bronz, prima din istoria CSM Ploiesti in aceasta intrecere! A fost un concurs greu, in care s-au intrecut, in premiera la cinci obiecte de concurs – coarda, cerc, minge, maciuci si panglica – cele mai bune optsprezece gimnaste legitimate la cluburile inscrise in competitie. Acest loc i-a adus Denisei si calificarea la Cupa Romaniei ce se va desfasura, peste o luna si jumatate, la Bucuresti.

Duminica a fost ziua finalelor, cele mai bune opt gimnaste la fiecare categorie si la fiecare obiect s-au intrecut pentru titlurile supreme la coarda, cerc, minge, maciuci si panglica. In finala la coarda si minge CSM Ploiesti a avut maximum de gimnaste permise (2), in timp ce la cerc, maciuci si panglica clubul sploiestean a fost reprezentat de Alexandra Denisa Stoian. La incheierea intrecerilor, CSM Ploiesti si-a imbogatit palmaresul cu doua titluri de Vicecampioana Nationala la coarda si minge si doua medalii de bronz la maciuci si panglica, toate obtinute de Alexandra Denisa Stoian, un loc VII la coarda si un loc V la minge prin Delia Gheorghe.

Inca o premiera pentru CSM Ploiesti la editia din acest an a Campionatelor Nationale a fost participarea, pentru prima data, cu echipa la Categoria Junioare. Echipa formata din Cesima Cristina Nechifor (13 ani) si Iulia Adriana Cretu (14 ani) s-a clasat pe locul IV, dupa CS Olimpia Bucuresti (I), CS „Anghel Saligny” Iasi (III) – echipe ce au avut in componenta gimnaste cu participare la Campionatele Europene – si CSM Arad (III) cu gimnaste experimentate la aceasta categorie. Un rezultat care ne onoreaza avand in vedere ca s-au aliniat „la start” 12 echipe din tara!

La individual, junioarele noastre s-au clasat pe locul VII (Cesima Cristina Nechifor) si pe locul X (Iulia Adriana Cretu), Cesima fiind calificata ca rezerva la Cupa Romaniei.

Notele bune obtinute in concursul individual i-au adus Cesimei Nechifor calificarea in toate finalele Categoriei Junioare, la coarda fiind „insotita” si de coechipiera sa, Iulia Adriana Cretu, impartind, la finalul intrecerilor, locul VII, la egalitate perfecta de puncte! Cea mai buna finala s-a dovedit a fi cea la maciuci, unde Cesima s-a clasat a cincea. La cerc si minge Cesima a obtinut locul VII iar la panglica locul VIII. Rezultatele au fost peste asteptari avand in vedere faptul ca sportiva noastra s-a luptat in aceasta vara cu o gastrita ce i-a pus, permanent, bariere in pregatirea pentru aceste Nationale.

Arbitrajul Campionatelor Naţionale a fost supervizat de o brigada de control alcatuita din directorul tehnic Stefania Chiriac si de preşedinta Federaţiei Române de Gimnastică Ritmica, dna. Irina Deleanu.

Gimnastele câştigătoare au primit cupe, medalii, diplome si flori din partea Federaţiei Române de Gimnastică Ritmica

Rezultatele integrale ale concursului vor putea fi accesate pe site-ul oficial al Federatiei Romane de Gimnastica Ritmica, www.frgr.ro.

 

(238)

Impreuna dam mai departe stirile de bine!

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.