Cross-ul Tocilarilor din Ploiesti

In data de 15 iunie, va avea loc Cross-ul Tocilarilor, cross ce scoate in evidenta sensurile cuvantului “tocilar”. Cross-ul este organizat de elevii Colegiilor Nationale “Mihai Viteazul” si “I.L. Caragiale” din Ploiesti, coordonati de Oana Bazavan si Ana Lupu, eleve ale Colegiului National “Mihai Viteazul” in clasa a 10-a M1. Acesta va avea loc pe Bulevardul Castanilor.

Evenimentul are ca scop, in primul rand, schimbarea mentalitatii oamenilor asupra ideii de a fi tocilar. Astfel, sunt propuse noi definitii ale acestui cuvant, definitii ce se axeaza pe sensul propriu al cuvantului si anume persoana care toceste. Avand acest lucru in minte, ne putem gandi ca in fiecare exista un mic tocilar: fie ca tociti tastele telefoanelor, clapele pianului sau buzunarele parintilor. Actiunea strange elevi din liceele de elita ale orasului Ploiesti, demonstrand ca acesti elevi pot sa si invete, dar sa se si distreze. De asemenea, este o buna oportunitate de socializare, de subliniere a faptului ca sportul este foarte important in viata noastra si de a face ceva inedit.

Acest cross se va realiza pentru a diferentia si a evidentia sensurile cuvatului “tocilar”. Tocilarul traditional era acea persoana care invata mecanic o lectie; astazi, notiunea pare sa se fi largit, fiind numit “tocilar” premiantul clasei sau cel care citeste mai mult decat ceilalti. Totodata, este captat si sensul propriu-zis al cuvatului si anume: uzura anumitor obiecte.

Teodora Besoiu

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.