Copii cu nevoi speciale pot merge in tabere de vara

Taberele de vara pentru copiii cu nevoi speciale ofera cateva zile de relaxare pentru micutii care provin din familii fara posibilitati financiare sau pentru copiii cu dizabilitati insotiti de un parinte sau de un reprezentant legal.

Indiferent daca sunt finantate de organele statului sau de organizatiile non-profit, taberele de vara pentru copiii cu nevoi speciale sunt o activitate caritabila care poate aduce un zambet pe fetele copiilor fara posibilitati sau cu dizabilitati.

Cum poti ajuta copiii cu nevoi speciale sa mearga in tabara

Cele mai multe organizatii non-guvernamentale care organizeaza tabere de vara pentru copiii cu nevoi speciale le finanteaza prin donatii caritabile.

Un exemplu de organizatie care asigura cateva zile de distractie pentru copiii sarmani este Tabara de Vara a Asociatiei „Ana si Copiii”, prin care cei interesati pot dona suma de 250 lei. Aceasta suma reprezinta doar jumatate din costul unei tabere pentru un copil nevoias, cealalta jumatate fiind asigurata de o organizatie caritabila de peste hotare.

Activitati in taberele de vara pentru copiii cu nevoi speciale

Programul de activitati in aceste tabere este creat in functie de nevoile micutilor. Atelierele tematice si activitatile de explorare a mediului inconjurator sunt utile pentru micutii cu dizabilitati, iar in multe tabere acestea sunt organizate de specialisti, ce pot oferi si consiliere psihologica.

Printre activitatile desfasurate alaturi de parinti si specialisti, poate fi identificat si valorificat potentialul fiecarui copil cu nevoi speciale.

Tabere de vara pentru copiii cu nevoi speciale

Cei care doresc sa-si inscrie copiii cu nevoi speciale in tabere de vara in 2012 vor fi nevoiti sa prezinte documentele ce atesta fie veniturile reduse ale familiei, fie un certificat medical cu privire la dizabilitate.

Pentru copiii care sufera de dizabilitati auditive, de vorbire, locomotorii, autism si diabet, Asociatia C4C organizeaza tabere sub deviza „Sa redescoperim scoala”.

In Navodari, exista 170 de locuri pentru desfasurarea de tabere sociale pe perioada vacantei de vara 2012 si 46 de locuri pentru desfasurarea de tabere pentru persoanele cu dizabilitati pe perioada vacantei de vara 2012.

Alte tabere de vara pentru copiii cu nevoi speciale sunt organizate de Asociatia Parintilor cu Copii cu Nevoi Speciale Suceava, la Eforie Sud, si Asociatia umanitara „Myosotic” din Barlad, la Popasul Dobrina.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.