CONFERINȚA DE ÎNCHIDERE A PROIECTULUI ”VIAȚĂ INDEPENDENTĂ ÎN SOCIETATE (VIS) PENTRU PERSOANELE CU DIZABILITĂȚI”

Centrul de Training Regional Prahova al Fundației Motivation România anunță astazi, între orele 11:00 și 12:00, la sediul Centrului de Training Regional Prahova al Fundației Motivation, din strada Neagoe Basarab, numărul 23,  desfășurarea conferinței de închidere a proiectului ”Viața Independentă în Societate (VIS) pentru persoanele cu dizabilități”,proiect ce apartine Fundaţiei Motivation-România şi a fost  finanțat de Municipiul Ploiești.

 

Proiectul s-a derulat în perioada 1 iulie – 30 noiembrie 2012 având ca scop îmbunătățirea abilităților de viață independentă ale persoanelor cu dizabilități din orașul Ploiești. În acest sens, activitățile din cadrul proiectului, derulate prin finanțarea Municipiului Ploiești, au constat în evaluarea și prescrierea de echipamente de mobilitate și asistive adecvate pentru persoanele cu dizabilități, instruirea pentru viață independentă, sub îndrumarea unui instructor utilizator de scaun rulant, precum și consiliere privind legea 448/2006. De asemenea, comunitatea locală Ploiești a fost informată cu privire la problematica dizabilității și a abilităților persoanelor cu dizabilități, prin intermediul întâlnirilor cu reprezentanți ai instituțiilor din Ploiești, prin diseminarea de materiale informative și prin demonstrații practice sub forma meciurilor de baschet în scaun rulant.

În cadrul conferinței de închidere, au fost oferite informații privind desfășurarea acțiunilor prevăzute în proiect și date legate de numărul de beneficiari, de serviciile primite și de impactul pe care acestea le-au avut asupra lor.

Echipa Fundației Motivation România, Centrul de Pregătire pentru o viață independentă Ploiești este alcătuită din experți în lucrul cu persoane cu dizabilități și din persoane cu dizabilități. Echipa multidisciplinară din Ploiești are în componență un coordonator, un kinetoterapeut, un instructor de viață independentă – utilizator de scaun rulant și un lucrător social.

Fundația Motivation Romania este o organizație neguvernamentală, nonprofit,din  localitatea Buda, comuna Cornetu judetul Ilfov creată în 1995 pentru a veni în sprijinul copiilor și adulților cu dizabilități. Programele și serviciile oferite sunt create pentru a crește calitatea vieții beneficiarilor sai și pentru a asigura prezența lor activă în societate cu accent pe integrarea socială, educațională și profesională. Serviciile pe care le oferă acoperă o gama largă de nevoi, de la echipament adaptat pentru diferite tipuri de dizabilități motorii, la recuperare medicală și instruire pentru viață independentă alături de un instructor în scaun rulant.

Cristi Marin

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.