Concursul național de creație cu tematică ecologică, “Umbrela verde”,a ajuns la a V-a ediţie

Concursul național de creație cu tematică ecologică, “Umbrela verde”,a ajuns la a V-a ediţie
Şcoala Gimnazială “Ion Câmpineanu”, din Câmpina, organizează în data de 20.03.2014, a V-a ediţie a concursului național de creație cu tematică ecologică, “Umbrela verde”.
 Competiţia este organizată pe categorii de vârstă – preşcolar, şcolar din ciclul primar/ gimnazial și liceu și vizează implicarea acestora în acțiuni de creație prin care se promovează protejarea mediului împărțite pe secțiunile grafică, pictură, desen, fotografie.  Arta educă bunul gust, descoperă adevăratele valori care contează cu adevărat în existenţa noastră, drept pentru care organizatorii se folosesc de aceasta în combaterea indiferenţei şi în găsirea celor mai bune soluţii pentru păstrarea verdelui pur. Lipsa educaţiei ecologice corespunzătoare este principala cauză a scăderii stabilităţii în ecosistemele naturii. Încă de la prima ediție numărul lucrărilor primite din țară a fost de ordinul sutelor, iar anul acesta, la fel ca și ediția anului 2013, a depășit 800 de creații din 28 de județe, cuprinzând aproape toate liceele de artă din țară dar și alte asociații cultural-artistice.
Şcoala Gimnazială „Ion Câmpineanu” este angrenată de mai mulţi ani în proiecte pe teme ecologice, fiind singura instituţie de învăţământ din Câmpina care a primit titlul de „Eco-şcoală”,  program care urmăreşte implicarea elevilor în găsirea unor soluţii la provocările impuse de dezvoltarea durabilă, la nivel global.
    Concursul „Umbrela Verde” este înscris în calendarul activităţilor educative regionale şi interjudeţene aprobate de MECTS.
Monica BOSTAN

(166)

Impreuna dam mai departe stirile de bine!

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.