Comuna, promotor al dezvoltării spiritului antreprenorial în mediul rural

Asociația Comunelor din România (A.Co.R.) și partenerul său Structural ConsultingTM Group implementează proiectul „Comuna, promotor al dezvoltării spiritului antreprenorial în mediul rural”, în baza contractului de finanțare cu numărul de identificare POSDRU/83/5.2/S/58447, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

În cadrul acestui proiect se vor organiza în perioada mai 2011 – februarie 2012 un număr de 20 cursuri de specializare în „Competențe Antreprenoriale”, câte unul pentru două județe.

Primele 4 cursuri vor fi organizate astfel :

Regiunea Județele de domiciliu sau reședință ale participanților la curs Număr de persoane care vor fi selectate pentru a participa la curs Perioada de desfășurare a cursului Localitatea de desfășurare a cursului
Sud-Est Tulcea și Constanța 15 15 – 20 mai 2011 Tulcea
Sud-Est Brăila și Galați 15 22 – 27 mai 2011 Brăila
Sud-Muntenia Giurgiu și Teleorman 15 5 – 10 iunie 2011 Giurgiu
Sud-Muntenia Dâmbovița și Prahova 15 12 – 17 iunie 2011 Târgoviște

Pentru fiecare curs se vor selecta 15 persoane, cu domiciliul stabil sau reședința în două județe, conform grupate conform tabelului de mai sus. Dintre cele 15 persoane selectate, minim 10 vor fi șomeri, iar dintre aceștia minim 5 șomeri tineri (cu vârsta sub 25 de ani).

Cursurile organizate în cadrul proiectului vor avea o durată de 6 zile (5 zile activități de predare, timp de 8 ore pe zi, iar a 6-a zi va fi dedicată examinării participanților). Cursul se va finaliza cu un examen de absolvire, care constă în prezentarea unui plan de afaceri elaborat pe durata cursului.

Criteriile de selecție pentru participanții la curs sunt următoarele :

 1. a. Cerințe obligatorii de eligibilitate
  1. apartenența la una dintre categoriile de grup țintă manageri, angajați sau șomeri din mediul rural;
  2. studii medii sau studii superioare absolvite, cu diplomă de absolvire, respectiv de licență;
  3. domiciliul stabil sau reședința în mediul rural.
 2. b. Criterii de departajare
  1. abilități de comunicare și lucru în echipă;
  2. cunoștințe de utilizare a calculatorului;
  3. inițiativă antreprenorială.

Procedura de înscriere și selecție:

Candidații sunt invitați să completeze, utilizând modelele atașate, Curriculum vitae format Europass (modelul este prezentat în Anexa 1), Scrisoarea de exprimare a interesului (Anexa 2), Declarația de eligibilitate (Anexa 3) și Declarația-angajament (Anexa 4). Acestea se vor transmite la adresa de poștă electronică aurel@procomune.ro, ca fișiere Word.

Termenul limită de transmitere pe mail a celor 4 documente completate este ziua de vineri, 22 aprilie 2011, ora 16.00. În mesaj se va menționa obligatoriu, în clar, județul pentru care se candidează! Rugăm persoanele interesate să consulte cu mare atenție documentele de candidatură și să urmărească îndeplinirea, mai întâi, a condițiilor de eligibilitate.

Candidații selectați vor avea un interviu telefonic cu unul dintre membrii comisiei de selecție. Informații suplimentare despre proiect sunt postate pe www.procomune.ro, www.acor.ro și www.structural-consulting.ro.

Lista finală a celor 60 de candidați selectați, câte 15 din fiecare cele 4 perechi de județe (Constanța-Tulcea, Brăila-Galați, Giurgiu-Teleorman și Dâmbovița-Prahova), va fi postată pe www.procomune.ro, www.acor.ro și www.structural-consulting.ro, vineri, 29 aprilie 2011. Candidații selectați vor fi contactați prin poștă electronică și telefonic, pentru a fi informați cu privire la programul desfășurării celor 4 cursuri de Competențe Antreprenoriale din proiect.

Toate costurile aferente participării la cursuri sunt decontate prin proiect (transport, cazare, masă și suport de curs).

Relații suplimentare se pot obține astfel :

– la nivelul echipei de implementare a proiectului, de la Aurel RADU (telefon 0723-303.556,

aurel@procomune.ro)

– la nivelul județului pentru care se candidează, de la mentorul-formator din tabelul următor :

Județ Nume și prenume

mentor-formator

Telefon Adresa de e-mail
Prahova Alexe Dumitru 0736 802.140 prahova@procomune.ro

Participanții la cursurile de Competențe Antreprenoriale care sunt absolvenți de studii superioare, au posibilitatea de a fi selectați pentru a participa și la un curs regional de Manager proiect, care se va organiza în anul 2012.

În cadrul proiectului, inclusiv în activitatea de selecție a participanților la aceste cursuri, Asociația Comunelor din România și partenerul său Structural Consulting Group respectă și promovează principiul egalității de șanse.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.