Comitetul de Monitorizare al POSDRU a decis suplimentarea fondurilor europene alocate pentru combaterea somajului, sprijinirea antreprenorilor si a firmelor care creaza locuri de munca.

Astfel, conform AM POSDRU, aceasta masura vizeaza echilibrarea alocarilor financiare intre axele POSDRU, pe fondul schimbarilor survenite in contextul socio – economic si in prioritatile programului de guvernare.

Vor fi suplimentate fondurilor Axei 5, destinate combaterii somajului si diminuarii numarului de persoane ocupate in agricultura de subzistenta, totodata crescand si alocarea financiara a Axei 3, destinata sprijinirii antreprenoriatului si a firmelor care creeaza locuri de munca.

Banii necesari suplimentarii axelor 3 si 5 vor fi disponibili prin diminuarea alocarilor pentru Axele 2 si 4. Astfel, alocarea destinata Axei 2 urmeaza sa fie diminuata cu 229.366.211 euro, iar cea destinata Axei 4 urmeaza sa fie diminuata cu 76.147.040 euro. Pe de alta parte, alocarea destinata Axei 3 urmeaza sa fie suplimentata cu 255.513.251, iar cea destinata Axei 5 urmeaza sa fie suplimentata cu 50.000.000 de euro.

Procentele privind realocarile intre axe sunt mici, fiind cuprinse intre 2,11% – 6,7% din alocarea POSDRU, aceste masuri fiind corectii si nu modificari substantiale in structura POSDRU.

Realocarile aprobate reduc riscul ca Romania sa piarda bani europeni in cadrul regulii n+3, dand solicitantilor sansa de a beneficia de fonduri care sa vina in sprijinul nevoilor lor.

Descarca
Propunerea de realocare

Descarca Comunicatul AM POSDRU

Sursa: www.fseromania.ro

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.