Comemorarea lui Aurel Vlaicu, la Banesti

Vineri, 13 septembrie, la Băneşti,  va avea loc evenimentul de comemorare a 100 de ani de la prabuşirea pionierului aviaţiei române, Aurel Vlaicu. La eveniment vor participa  viceprim-ministrul Gabriel Oprea, alaturi de reprezentati ai Primăriei Băneşti şi ai Consiliului Judeţean Prahova, si de  Iacării Acrobaţi, care îi vor aduce un omagiu, în zbor, marelui inventator şi pilot.

Evenimentul se va desfăşura la monumentul dedicat lui Aurel Vlaicu, din comuna Băneşti, locul în care aviatorul s-a prăbuşit, în 13 septembrie 1913, la bordul avionului “Vlaicu II”, construit de el. Evenimentul de comemorare va începe la ora 15:00, cu depunere de coroane de flori la monumentul lui Aurel Vlaicu, urmată de câteva zboruri ale Iacărilor Acrobaţi, ale piloţilor militari şi piloţilor Aeroclubului României.

În urmă cu trei ani, Iacării Acrobaţi au amenajat, la Băneşti, în judeţul Prahova, un teren de zbor. Acolo, anul acesta, s-a organizat prima ediţie a „Raliului Aerian al României”, eveniment cuprins în calendarul competiţional al Federaţiei Aeronautice Internaţionale.

Iacării Acrobaţi zboară, anual, peste 30 de display-uri aeriene, atât în ţară, cât şi în lume. Anul acesta, pentru prima dată, piloţii români vor zbura la un miting aerian în China.

Monica BOSTAN

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.