Codul deotologic al asistentului social

Principii etice

Standarde

Responsabilităţi

Etica profesională se afla la baza activităţii de asistenţă socială. Codul etic reprezintă un set de reguli care reflecta principii generale de conduita profesională. Comportamentul asistentului social trebuie sa fie consecvent si responsabil, astfel încât sa nu afecteze imaginea profesiei. Codul etic cuprinde doua capitole:

A. Valorile şi norme etice fundamentale corespunzătoare activităţii asistentului social;

B. Responsabilităţile asistentului social în desfăşurarea activităţii profesionale.

Codul etic se bazează pe valorile şi normele etice fundamentale ale asistenţei sociale ca profesie. Codul etic reglementează relaţiile profesionale ale asistenţilor sociali şi se refera la responsabilităţile acestora în relaţiile cu persoanele asistate, colegii, precum şi alte categorii de profesionişti. Prevederile prezentului Cod sunt asumate de către toţi asistenţii sociali pe toata durata practicării profesiei.

Odată cu aderareala Cod, asistenţii sociali vor participa la punerea lui în practica şi vor lua masuri pentru a descuraja, preveni, semnala şi corecta eventualele comportamente care se abat de la etica profesiei. Asistenţii sociali vor fi trataţi în mod egal şi vor apăra şi sprijinii colegii care au fost acuzaţi pe nedrept de comportament lipsit de etica. Existenta în forma scrisa a acestui Cod, nu garantează comportamentul etic în sine.

Scopul codului etic este:

detalii pe:  http://www.ciasdumitrualexe.ro/despre-noi/codul-deotologic-al-asistentului-social/

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.