Clubul de Lectură și Interpretare ”Șoriceii de Bibliotecă” împlinește un an!

Clubul de Lectură și Interpretare ”Șoriceii de Bibliotecă” împlinește pe 20 aprilie 2013, un an de activitate. În tot acest timp, voluntarii care fac parte din club au participat la numeroase activități alături de copiii din centrele de plasament și școli.

 

            Voluntarii-Șoriceile-au citit copiilor din centrele de plasament, au donat cărți de Crăciun (Campania ”Fii și TU Șoricel de Bibliotecă” Donează o carte! ), au înregistrat povești, au corectat cărți pentru a fi apoi tipărite în alfabetul Braille și au participat la numeroase activități educative.

Timp de un an, Șoriceii de Bibliotecă au mers în Ploiești (Centrele de plasament Concordia, Cireșarii), în Câmpina (Spitalul Voila – secția de pediatrie) și în București (Școala pentru Deficienți de Vedere și Fundația Chance for Life) și au lucrat cu cei mici, cu multă răbdare, optimism și dăruire.

 

            Despre ”Șoriceii de Bibliotecă”

 

            Copiii din ziua de azi nu mai prețuiesc la fel de mult cărțile și toate lucrurile frumoase care pot fi descoperite citind. De la această idee, câțiva tineri au decis acum un an, să inițieze un proiect de voluntariat ce și-a propus să readucă în atenția copiilor cărțile și implicit, cititul. Astfel a luat naștere Clubul de Lectură și Interpretare ”Șoriceii de Bibliotecă”.

            Lună de lună, ”Șoriceii de Bibliotecă” au organizat activități prin care copiii au învățat să asculte și să interpreteze povești, basme, legende, poezii, să se pună în pielea personajelor, să citească pe roluri și multe alte activități care le-a dezvoltat creativitatea.

 

            În perioada următoare ”Șoriceii de Bibliotecă” vor continua să colaboreze cu centrele implicate până acum, dar și cu noi parteneri (școli, spitale, centre de plasament) sau voluntari, indiferent de vârstă sau ocupație. A fost un an plin de momente frumoase, iar Șoriceii promit că povestea lor nu se oprește aici.

 

            Cu drag,

            Echipa Șoriceilor

 

Cristina Mihalcea – voluntar

soriceiidebiblioteca@gmail.com

Clubul de Lectură și Interpretare ”Șoriceii de Bibliotecă”

https://www.facebook.com/SoriceiiDeBiblioteca

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.