“Cercul de donatori”, pentru a doua oară la Ploieşti

“Cercul de donatori”, pentru a doua oară la Ploieşti

Aseară, într-o atmosferă caldă, la propriu şi la figurat, a avut loc, pentru a doua oară la Ploieşti, “Cercul donatorilor”. Practic nu este vorba despre altceva, decât de o întâlnire de suflet a oamenilor frumoşi, care prin gesturi mici şi donaţii modice reuşesc să aducă zâmbete şi bucurie pe chipurile celor mai puţini norocoşi.

În faţa celor prezenţi s-au prezentat trei proiecte, menite să aducă o schimbare în viaţa semenilor noştri din comunitate. Primul proiect, intitulat sugestiv “Poveşti … de viaţă” îşi doreşte să dezvolte competenţe IT la adulţi, utilizând ca instrument de formare, “Poveştile digitale”. Cel de-al doilea proiect denumit “Banca de rechizite”are drept scop lansarea unui sistem de colectare permanentă a rechizitelor  noi, în beneficiul elevilor din mediile defavorizate din clasele I-IV, cu scopul de a aduce bucuria participării la ore şi la actul de studiu, în sufletele elevilor nevoiaşi. Ultimul proiect prezentat aseară, dar nu şi cel din urmă, a fost  cel dedicat sprijinirii persoanelor fără adăpost din Ploieşti, practic beneficiarii Centrului Social de Urgenţă pentru Persoanele Fără Adăpost, intitulat “Luminează Crăciunul persoanelor fără adăpost!”

După prezentarea celor trei proiecte ale acestei ediţii a “Cercului donatorilor”, cei prezenţi au putut afla mai multe amănunte despre aceste iniţiative, adresându-le întrebări celor care au prezentat proiectele. Apoi, cei care au prezentat au ieşit din sală, astfel încât să se poată începe donarea.

Prin mărinimia şi generozitatea celor prezenţi aseară, s-a reuşit să se strângă suma de 5000 lei, care va fi direcţionată către cele trei proiecte, însă activitatea acestui cerc, care generează bucurie, nu se opreşte aici. Astfel, cei care au donat vor primi veşti despre cei care au fost ajutaţi. Mai mult decât atât, activitatea va continua, urmând ca peste aproximativ 6 luni să fie din nou o întâlnire cu alte proiecte îndrăzneţe, propuse de membrii grupului.

“Cercul de donatori Ploieşti”este parte din reţeaua naţională TFN România, o iniţiativă Asociaţia pentru relaţii comunitare şi The Funding Network.

Monica BOSTAN

 

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.