„Cele mai frumoase povestiri din Biblie”

„Cele mai frumoase povestiri din Biblie”

Vă invităm la lectură!  Astăzi vă propunem:

„Cele mai frumoase povestiri din Biblie”, de Monica Broşteanu, Francisca Băltăceanu

Editura Humanitas

„Cele mai frumoase povestiri din Biblie” – Editie de lux

„În vremurile de azi, o carte ca aceasta e mai mult decît binevenita. Ritmul în care traim, configuratia fiecarei zile (din care ragazurile, perioadele de «otium» fertil sunt, practic, evacuate) reduc pîna la o limita îngrijoratoare timpul rezervat altadata lecturii.

Cine îsi mai permite astazi luxul de a citi, în liniste, Pentateuhul, Cartile Regilor, Cronicile, Psalmii, Proverbele, Ecleziastul si marea literatura profetica, de la Osea la Daniel?

Or lucrarea de fata ofera un «extract» edificator din fluviul urias al literaturii vechi-testamentare, pentru uzul celor prea grabiti, prea ocupati, prea obositi, ca sa aspire la o cuprindere integrala a textului.

Evident, cunoasterea unei parti nu înlocuieste cunoasterea ansamblului, dar poate macar sa dea o idee despre el si sa stîrneasca oarecare curiozitate. Si, în orice caz, poate readuce în memorie reperele lui cardinale.

Cititorul autohton se poate socoti norocos. Tine în mîna un volum alcatuit de doua mari profesioniste. Doamnele Francisca Baltaceanu si Monica Brosteanu sunt o garantie de infailibilitate filologica, de competenta biblistica, de inteligenta, eleganta si sensibilitate.

Selectia textelor, traducerea lor, notele introductive si tinuta generala a întregului constituie un dar pretios, delectabil si modelator, potrivit pentru toate vîrstele.
Luati, cititi si bucurati-va!“

(Andrei PLESU)

Traducere din ebraica, aramaica si greaca veche de Monica Brosteanu si Francisca Baltaceanu
Cuvânt însotitor de Andrei Plesu
Ilustratii de Mihail Cosuletu

Lectură plăcută!

Monica BOSTAN

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.