Cel mai mare complex olimpic din ţară se va construi lângă Ploieşti

Autorităţile locale şi judeţene au lansat un proiect estimat la 600 de milioane de euro, pentru construirea unui centru sportiv şi cultural lângă Ploieşti, pe 175 de hectare

Administraţiile din Ploieşti şi Bărcăneşti, Consiliul Judeţean şi Uniunea Generală a Industriaşilor din România s-au asociat pentru a realiza, în sudul Ploieştiului, cel mai mare centru olimpic din ţară. „Ne pasă de Ploieşti”, pe numele său, proiectul promovat de preşedintele UGIR Prahova, fostul arbitru internaţional Adrian Moroianu, este cel mai mare de acest gen din sud-estul Europei. Deja Consiliul Judeţean Prahova şi Consiliul Local Ploieşti şi-au dat acordul pentru a intra în această asociere, urmând ca, săptămâna viitoare, proiectul să fie supus dezbaterii şi în CL Bărcăneşti.

Conform planului, campusul sportiv şi cultural urmează să fie realizat la ieşirea din Ploieşti spre Capitală, în Tătărani, comuna Bărcăneşti, pe un teren deţinut de CJ, situat între Mănăstirea Ghighiu şi Liceul Agricol, la stânga şi la dreapta Drumului Naţional 1A. Programul de dezvoltare a zonei metropolitane este gândit pentru perioada 2012-2020, iar costurile pentru toate facilităţile din proiect sunt estimate la 600 de milioane de euro.

Citeste articolul integral pe: Adevarul

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.