Cascada Urlatoarea

Cascada Urlatoarea

Cascada Urlatoarea este situata in muntii Bucegi si ocupa un loc de top intr-un clasament al atractiilor din Romania.
Este una dintre cele mai spectaculoase cascade din Romania, datorita inaltimii sale de 15 metri si a debitului de apa impresionant.
Denumirea cascadei deriva din zgomotul puternic produs de ape in caderea lor.
Traseul catre Cascada Urlatoarea este cel mai usor din Muntii Bucegi, accesul se poate face din Busteni urmarind marcajul cu „punct rosu” sau din Poiana Tapului urmand marcajul cu punct albastru.
Putini stiu insa ca drumul ce porneste din Poiana Tapului  a fost realizat de Regele Carol I si leaga Castelul Peles de Cascada Urlatoarea.
Se spune ca Regina Maria poposea, in plimbarile ei calare, la 300 de metri mai sus de cascada, pentru a se odihni pe „Banca Reginei”, asa cum a fost numita o piatra in forma de scaun domnesc.
Cascada Urlatoarea se afla la o altitudine de 1055 de metri unde apele sar peste un prag format din brecie calcaroasa, avand la baza strate de Sinaia, iar in partea de sus conglomerate.
In afara principalei caderi de apa, exista si alte caderi de apa mai mici, desfasurate pe cativa zeci de metri mai sus, pe cele doua paraie, Urlatoarea Mare si Urlatoarea Mica.
Vegetatia zonei se incadreaza in etajul montan inferior reprezentat prin fagete pure sau cu carpen si in etajul montan mijlociu format din amestecuri de fag, brad si molid.
Cu siguranta Cascada Urlatoarea este una dintre cele mai vizitate destinatii turistice de pe Valea Prahovei.

Monica BOSTAN

sursa: buceginfo.ro

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.