„Cărarea pierdută”

„Cărarea pierdută”

Vă invităm la lectură! Astăzi vă propunem:

„Cărarea pierdută”, de Alain Fournier

Editura Orizonturi

Traducator: Domniţa Gherghinescu-Vania

 

„Pentru prima oară mă simt şi eu pe drumul aventurii. Nu mai sunt sub supravegherea domnului Seurel, în căutare de scoici sau de plante, pe care nici institutorul nu le cunoştea; nu mai sunt nici pe câmpul lui moş Martin, în căutarea acelei fântâni adânci şi sleite, acoperită cu un grătar şi pitită sub atâtea bălării, că totdeauna îmi trebuia mult timp până s-o găsesc… Acum caut ceva şi mai tainic. Caut trecătoarea de care se povesteşte în cărţi: ieşirea la lumină pe care prinţul, zdrobit de oboseală, n-a mai putut-o găsi, rătăcind pe vechiul drum fără zarişte.”
O frumoasă aventură, o poveste redată într-un limbaj fără cusur, „Cărarea pierdută” va prezenta în faţa cititorului trecerea dinspre adolescenţă spre maturitate a doi prieteni, Augustin şi Francois. Călătoria iniţiatică a lui Augustin în căutarea iubirii „de poveste” se va transforma într-un ideal de urmat pentru cei doi, deşi par extrem de greu de realizat. Ca mai toate visele şi acesta va deveni o realitate uşor diferită de ce sperau cei doi.
„Cărarea pierdută” este o scriere remarcabilă, iar Alain Fournier un scriitor de excepţie. Pagini minunate, care se citesc cu o reală plăcere, vor transforma cu siguranţă această carte într-o lectură de referinţă.

Lectură plăcută !

 

Monica BOSTAN

(155)

Impreuna dam mai departe stirile de bine!

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.