Sărbătoare la Muzeul “I.L.Caragiale”, din Ploiești

Sărbătoare la Muzeul “I.L.Caragiale”, din Ploiești

Muzeul “I.L.Caragiale”, din Ploiești, secție a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova, a găzduit în perioada 28-29 ianuarie 2017, cea de-a XX-a ediție a Concursului interjudețean de interpretare artistică a personajelor caragialiene ”Caragiale, contemporanul nostru”. Evenimentul, devenit tradiție, a adus anul acesta, în fața juriului, peste 50 de trupe de elevi din județele Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova și din municipul București. Prima zi de concurs a fost dedicată trupelor din ciclul primar, iar cea de-a doua zi celor din ciclul gimnazial.

Prin jocul lor, micii actori și-au demonstrat atașamentul față de opera marelui nostru dramaturg, reușind să aducă zâmbete pe chipurile spectatorilor. Evoluția trupelor de teatru a fost filmată si în timp real totul s-a putut urmări pe un ecran amplasat în incinta muzeului și cu o întârziere de câteva ore pe canalul you tube al Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova.

De remarcat este faptul că în fiecare an ponderea școlilor din mediul rural, participante la acest concurs,  este mult mai mare , comparativ cu cele din mediu urban. De asemenea, este notabil și faptul că, de la o ediție la alta, profesorii coordonatori ai trupelor de teatru pun în scenă schițe mai puțin cunoscute ale scriitorului, demonstrând astfel un studiu profund asupra operei lui Caragiale.

Concursul a devenit în timp o sărbătoare a Muzeului”I.L.Caragiale” , mai ales că în fiecare an are loc în apropierea zilei de naștere a scriitorului.

Sponsorii evenimentului au fost: Cabinet individual de asistență socială ”Dumitru Alexe” și Revista ”Cutezătorii”.

 

Monica BOSTAN

(189)

Impreuna dam mai departe stirile de bine!

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.