CAMPANIA „PROTEJAREA MEDIULUI INCONJURATOR”


Există probleme grave cu care ne confruntăm, probleme care se impun atât la nivel naţional, dar şi la nivelul comunităţii în care trăim : deteriorarea continuă a mediului, creşterea nivelului de poluare al apelor, caracterul restrâns şi relativ limitat al apelor naturale destinate consumului, creşterea riscului de îmbolnăviri cauzate de  consumul de alimente poluate de ploile acide , despaduririle excesive

determina incalzirea globala.

Un prim pas in protejarea mediului,mai ales in mediul urban,il

reprezinta amenajarea spatiilor pentru colectarea si reciclarea deseurilor.
Tânăra generaţie trebuie educată în spiritul

dobândirii de cunoştinţe, atitudini, motivaţii în vederea angajării în soluţionarea problemelor actuale şi mai ales în prevenirea apariţiei altora noi.

Un grup de tineri au demarat o campanie  de voluntariat in vederea protejarii mediului inconjurator initiind actiuni de curatare a spatiilor verzi, de curatare a raurilor cu un grad mare de poluare din pricina pet-urilor.

Pe langa actiunile de curatare si protejare a mediului, noi incearcam prin actiunile noastre sa impadurim zonele in care defrisarile au avut un efect dezastruos asupra mediului. Un exemplu in acest sens sunt alunecarile de teren sau disparitia treptata a stratului de ozon.

Prin aceste actiuni speram sa dam un exemplu tuturor persoanelor,sa favorizam formarea unei viziuni globale si realiste privind modul concret in care trebuie conceput un proiect de protejare a mediului inconjurator. De altfel omul este inseparabil de m

ediul in care traieste iar efectele negative intreprinse de acesta afecteaza relatia dintre om si natura.
Actiunile pe care noi le intreprindem speram sa

aiba un efect pozitiv asupra mediului dar si a mentalitatii oamenilor. Pentru finalizarea campaniilor initiate de noi ne-ar fi de folos sprijinul dumneavoastra.In actiunile noastre am avut sprijinul     Liceului Teoretic „Aurel Vlaicu”Breaza, Colegiului Militar „Dimitrie Cantemir”Breaza si Liceul Teoretic „Simion Stolnicu” Comarnic prin numarul mare de elevi participanti si cu ajutorul lor am reusit sa plantam un total de peste 2380 de puieti (salcami,brazi,nuci,frasini,plopi,etc) si s-au strans peste 300 de saci cu pet-uri si gunoaie.
Ne-am implicat si in proiectul Let`s do it ! Romania din 25 septembrie 2010, unde am strans peste 150 de saci cu gunoaie in municipiul Campina si bineinteles nu ne vom opri aici, de aceea am infiintat o asociatie non-guvernamentala cu numele : Asociatia „Protejarea Mediului Inconjurator” Prahova. Speram ca prin asociatia nou infiintata vom putea preveni, vom putea initia proiecte in scoliile prahovene si incercam sa avem cat mai multe actiuni de plantare de copaci si adunare a gunoaielor, si nu in ultimulul rand de a educa tinerii care ar trebui sa protejeze si nu sa distruga mediul inconjurator.

Membrii fondatori ai asociatiei sunt:

Brotoiu Cristian
Miron Razvan
Pascu George
Olteanu Stefan

Burlacu Ioana
Olaru Alexandru

Cei care doresc sa participe la actiunile pe care noi le vom initia, sa adere in asociatia noastra va asteptam cu cea mai mare placere si ne puteti contacta la : 0724 846 535,0735 855 895 sau la adresa de

mail: protejareamediuluiinconjurator@yahoo.com ; site: http://www.asociatiaprotejareamediului.blogspot.com/

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.