Bunicile din Ploiesti tricoteaza pentru a-si sustine cauza

Bunicile din Ploiesti tricoteaza pentru a-si sustine cauza

Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor lansează pe 27 aprilie, la ora 11, la Blues Café (Blv. Republicii nr.1, Ploiești), proiectul „Fularul de la Bunica”, o campanie socială în beneficiul și cu implicarea vârstnicilor singuri din Romania.

Proiectul se adresează atât vârstnicilor din Ploiești care doresc să se simtă utili transmițând arta tricotatului și să se bucure pentru câteva ore de compania unor noi prieteni, cât și persoanelor de toate vârstele din oraș care doresc să învețe să tricoteze și să afle poveștile bunicilor. Sezătorile de tricotat vor avea loc periodic, iar fularele unicat rezultate vor putea fi achiziționate în scop caritabil, fondurile strânse fiind utilizate pentru organizarea activităților de socializare menite să aline singurătatea vârstnicilor din oraș, să le redea sentimental de utilitate și valoare și să apropiile generații diferite într-un cadru confortabil și deschis.

Proiectul Fularul de la Bunica în Ploiești este finanțat de Fundația Comunitară Prahova prin proiectul Cercul de Donatori Ploiești și urmează ediției 2016 organizate în București, Brăila și Constanța de către Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor.

Participarea la aceste ateliere este gratuită, iar doritorii de toate vârstele se pot înscrie și pot afla programul șezătorilor organizate în Ploiești pe www.niciodatasingur.ro, office@niciodatasingur.ro sau la telefon: 0753. 174 603. Urm[torul atelier va avea loc pe data de 3 mai 2017.

În România, singurătatea și lipsa de utilitate se numără printre cele mai importante provocări ale vârstnicilor. Una din două persoane vârstnice simte lipsa unui interlocutor și are dorința de a fi util celor din jur. În aceste condiții, ne dăm seama că pentru o bătrânețe demnă și cât mai frumoasă este nevoie de mai mult decât o pensie decentă. Vârstnicii au nevoie de prieteni, de companie și de un cadru în care sa se simtă valorizați.

Pentru a veni în ajutorul vârstnicilor singuri, Asociatia Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor mobilizează voluntari care vizitează în mod regulat vârstnicii acasă sau în cămine de bătrâni, voluntari ce devin prieteni și sprijin pentru aceștia. În plus, asociația organizează ieșiri, mese de duminică, vacanțe de vară, întâlniri festive pentru sarbatorile importante sau oferă ocazional ajutor material celor mai săraci. În 2016, peste 280 de voluntari au fost alături de 1000 de vârstnici din București, Constanța, Brăila, Ploiești și Pitești.

Contact: Anca Iosub, director executiv – 0743.104.663  anca.iosub@niciodatasingur.ro

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.