Bill Gates a donat aproape 27 milioane de dolari bibliotecilor din Romania

Celebru, bogat si filantrop. Bill Gates face acte de caritate regulat. Doar donatiile catre fundatia care ii poarta numele se ridica la 28 miliarde de dolari. O parte din banii lui au ajuns insa si in Romania pentru sustinerea financiara a programului Biblionet.

Si ce metoda mai buna de a dona din banii castigati din echipamente IT decat a-i investi cu folos tot in echipamente IT. 26,7 milioane de dolari au fost donati de catre Fundatia Bill & Melinda Gates in cadrul programului Biblionet. Suma a servit investitiilor inmodernizarea informatica a circa 800 de biblioteci din Romania, acestea fiind dotate cu 3.800 de computere cu acces public la internet, transmite Wall-street.ro.
Programul Biblionet este cea mai mare investitie pentru o institutie publica din Romania din partea fundatiei Bill & Melinda Gates. Alaturi de dotarea cu computere, in cadrul programului au fost instruiti peste 190 de bibliotecari in folosirea resurselor electronice.
„Reducerea decalajului digital si extinderea accesului la reteaua de Internet sunt cei mai importanti pasi pe care Romania trebuie sa ii realizeze in perioada urmatoare”, a declarat ministrul comunicatiilor Valerian Vreme.
Biblionet este un program de cinci ani care urmareste dezvoltarea unui sistem de biblioteci publice moderne in Romania. Obiectivul programului este de a facilita accesul populatiei la mijloacele tehnologiei informationale, avand in vedere ca 80% din populatie, mai ales din zonele rurale, nu are acces la Internet. Proiectul a fost lansat in urma cu doi ani.
Autor: Lacramioara Vidru   http://www.manager.ro/
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.