Bijuterii handmade, obiecte decorative si preparate culinare dintre cele mai gustoase, la Targul de Mos Nicolae de la Breaza

În ajun de Moş Nicolae, „Târgul cu Bunătăţi“ îşi va deschide porţile la Breaza, alături de 40 de meşteri populari, artişti handmade şi producători de produse tradiţionale româneşti.

Este prima ediţie a „Târgul cu Bunătăţi“ de la Breaza, iar locul nu a fost ales întâmplător, pentru că aici sunt oameni destoinici care ştiu să susţină tradiţiile populare româneşti şi apreciază autenticitatea satului românesc.

Localnicii şi turiştii sunt invitaţi să deguste brânzeturile, preparatele din carne, prăjiturile, dulceţurile, gemurile şi magiunurile, vinul şi ţuica, sucul natural de mere, mierea, ceaiurile şi tincturile pe care le aduc producătorii din toată ţara: Cristianu, Rupea, Bucşani, Târgu Mureş, Topoloveni, Voineşti, Bâscov, Mizil, Bistriţa, Văratec.

Pentru cadouri, ce ar putea fi mai potrivit decât obiecte realizate cu multă pricepere şi trudă de meşterii populari şi artiştii handmade din Suceava, Stâlpeni, Piteşti, Corund, Fălticeni, Bran, Cluj Napoca, Odorheiu Secuiesc, Buciumeni: obiecte de uz casnic din lemn, oale din lut de la Horezu sau de la Corund, obiecte decorative din lemn sau pănuşe de porumb pentru casă şi grădină de la Staâlpeni şi Odorheiu Secuiesc, icoane pictate pe lemn şi flori de mină de la Piteşti? Sau poate şosete, fulare şi căciuli de lână şi feţe de masă de la Bran sau costume populare.

Dacă doriţi un cadou modern, aveţi de unde alege: bijuterii lucrate manual din pietre semipreţioase sau din materiale neconvenţionale, tablouri cu flori presate, globuri din sticlă pentru bradul de Craciun, pictate manual.

Târgul rămâne la Breaza în perioada 5 – 8 decembrie.

sursa: www.adevarul.ro

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.