”Avarul”, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Ploiești

”Avarul”, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Ploiești

Ploiestenii pot aplauda, marți 10 iunie, începând cu ora 19, actori de renume ai scenei românesti, la Casa de Cultură a Sindicatelor, în ”Avarul”, de Moliere.

În regia lui Daniel Nițoi, spectacolul se bucură de o distribuţie de excepţie , în rolul principal fiind Tudorel Filimon. Din distribuție mai fac parte: Oana-Gabriela Drăghici, Cristina Deleanu, Eugen Cristea, Tomi Cristin, Vasile Filipescu și Jean Lemne. ”Avarul” lui Molière este comedia clasică de caracter. Molière nu face patologia avarului, ci îl pune în acțiune, îl obligă să iasă din vizuina lui, să interacționeze, să cheltuiască. Avarul acesta nu este un simplu hârciog ascuns într-o vizuină așezat pe sacii lui de bani, ci are o familie, are copii, slujitori, vrea să se însoare, dă bani cu camătă, aleargă să mai strângă bani, manipulează, șantajează, fuge. Personajul este comic prin modul cum distorsionează realitatea, vede totul prin prisma banului iar cei din jurul lui se pliază cumva pe modul lui de a vedea lucrurile pentru că și ei depind de el; astfel se instalează o nebunie generală din care și fiul și fiica sa încearcă să scape cumva. Piesa este scrisă cu umor, replicile și situațiile amuzante se succed, rolurile sunt scrise foarte bine chiar și cele secundare, un actor poate juca liniștit rolul bucătarului de pildă și să smulgă aplauze la scenă deschisă, la fiecare aparițe pe scenă.  Scenografia este semnataă Simona Marcu, iar coregrafia aparține Izabelei Bostan-Kevorkian.

Biletele se pot cumpăra de la casa de bilete a Casei de Cultură a Sindicatelor, prețul unui bilet fiind 60 de lei, pensionarii beneficiind de 50% reducere.

Monica BOSTAN

(338)

Impreuna dam mai departe stirile de bine!

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.