„Asii in informatica” de la UPG au fost premiati de Asesoft

S.C. Asesoft International S.A. Ploieşti a oferit şi anul acesta premii studenţilor care au obţinut performanţe la cele trei concursuri organizate de Departamentul Tehnologia Informaţiei, Matematică şi Fizică din cadrul Universităţii Petrol-Gaze din Ploieşti: “Cel mai bun programator”, “Cel mai bun proiect” şi “Cel mai bun articol în domeniul informaticii”.

Potrivit reprezentanţilor Universităţii, la actuala ediţie a competiţiilor s-au prezentat la concurs mai puţini studenţi – comparativ cu anul trecut, dar nivelul de originalitate al lucrărilor acestora a fost mai bun. Leon Guianu, student în anul III la Facultatea de Litere şi Ştiinţe, specializarea Informatică a fost desemnat cel mai bun programator. Tot lui i-a revenit şi premiul pentru cel mai bun proiect.

“Am prezentat un simulator ce arată modul în care agenţii inteligenţi, imitând comportamentul şi de modul de organizare al furnicilor, pot rezolva probleme de combinatorică. Proiectul poate fi utilizat cu succes în domeniul inteligenţei artificiale”, a spus Leon. Pentru performanţele sale, tânărul a primit din partea Asesoft o tabletă electronică şi un hard disk extern.

Cel mai bun articol pe teme din domeniul informaticii a fost realizat de Alexandru Bâcu – un tânăr care urmează, în cadrul UPG, programul de masterat “ Tehnologii avansate pentru prelucrarea informaţiei”.

 

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.