Asa a fost prima editie a Fondului Stiintescu Prahova

Asa a fost prima editie a Fondului Stiintescu Prahova

S-a încheiat prima ediție a Fondului Științescu în Prahova, o ediție prin care Profu` Științescu a atras în jurul lui și a susținut o comunitate a iubitorilor de știință, tehnică, inginerie și matematică în județul nostru.

Programul a apărut din dorința de a ajuta profesorii, elevii și practicienii să își reactiveze pasiunea pentru științe și tehnologie. Pentru că educația în științe înseamnă progres. 

Investind în educație, comunitatea își dezvoltă resursele necesare pentru următoarele generații –  cei care vor deveni viitorii angajați din domeniul IT și antreprenorii care vor construi companiile, serviciile și produsele ce vor asigura dezvoltarea economică.

Fondul Științescu Prahova este un program implement de către Fundația Comunitară Prahova în parteneriat cu Fundația Româno Americană șiFederatia Fundațiilor Comunitare din Romania, cu sprijinul OMV PetromArtsani și Bocris.

Prin Fondul  Științescu au fost finanțate 12 proiecte cu un fond total de 95.000 lei, proiecte în care s-au implicat peste 500 de copii în activitățile desfășurate,  sub coordonarea a peste 40 de profesori și voluntari din Ploiești, Urlați, Câmpina, Slănic și Lapoș.

Urmăriți filmele proiectelor finanțate pentru a descoperi oamenii pasionați de știință din județul nostru și activitățile pe care le desfășoară pentru a aduce tinerii mai aproape de materii și activități considerate grele.
https://www.youtube.com/watch?v=jMLy0JwpZEs&t=
https://www.youtube.com/watch?v=fUU7sXhupnY

Coordonatorii celor 12 proiecte finanțate au venit la Științescu Fest pentru a prezenta activitățile inspiraționale realizate. La finalul zilei 220 de copii au vizitat dom-ul astronomic, au fost peste 500 de participanți la galeria interactivă și 45 profesori la cele 4 ateliere.
Imagini despre cum a fost primul Festival al Științelor la Ploiești puteți vedea aici: http://bit.ly/stiintescufest

Poveștile frumoase ale Profului Științescu nu se opresc aici, ne pregătim pentru a doua ediție a progamului. Căutăm parteneri locali care vor să susțină dezvoltarea științelor în Prahova. Dacă vrei să susții proiecte inovative, cu rezultate reale, implementate de pasionați de știință, ia legătura cu noi și venim la tine să discutăm despre cum ai vrea să te implici.

Pe curând cu vești bune!

Persoane de contact 
Bianca Dăniță 
Manager Programe Fundația Comunitară Prahova
Telefon: 0736.351.513

E-mail:bianca@fundatiacomunitaraprahova.ro

Isabela Alexe
Director Executiv  Fundația Comunitară Prahova
Telefon: 0726.38.28.64
E-mail:isabela@fundatiacomunitaraprahova.ro

www.prahova.stiintescu.ro
www.fundatiacomunitaraprahova.ro

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.