„ARCUL DE TRIUMF”

„ARCUL DE TRIUMF”

Prin bunăvoinţa Bibliotecii Judeţene “Nicolae Iorga” şi a directorului Nicolae Boaru, vă prezentăm în fiecare zi, recenzia unei cărţi. Astăzi “Arcul de triumf”, de Erich Maria Remarque.

Lectură plăcută!

Monica BOSTAN

ARCUL DE TRIUMF
Autor:ERICH MARIA REMARQUE
Editura:VIVALDI
Anul publicării: 2007
Pagini: 592
 

Erich Maria Remarque este unul dintre cei mai însemnaţi autori de limbă germană ai secolului al 20-lea, fiind cunoscut în lumea întreagă; operele sale au fost traduse în cel puţin 58 de limbi. Remarque a fost şi este un reprezentant al „celeilalte Germanii”, angajamentul său literar stând sub semnul unei opoziţii de factură luministă faţă de război, oprimare şi dictatură, precum şi al luptei individului pentru autodeterminare şi o existenţă în pace şi libertate. Iată mesajul pe care autorul a vrut să-l transmită cititorilor din lumea întreagă cu ajutorul cărţilor sale: romane captivante, bogate în acţiune, piese de teatru, scenarii de film.
În conştiinţa publică internaţională opera lui Remarque se limitează la unsprezece romane, începând cu Pe frontul de vest nimic nou (In Westen nichts Neues,1929) şi terminând cu romanul Umbre în Paradis(Schatten im Paradies) publicat în 1971 postum de către soţia sa. Între ele câteva succese internaţionale cum ar fi Trei camarazi(Drei Kamaraden), Noaptea la Lisabona (Die Nacht von Lissabon) sau Arcul de Triumf (Arc de Triomphe) pe care vi-l propunem
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail
Older Post

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.