ANOFM va organiza în aprilie cursuri de formare profesională pentru aproape 4.000 de şomeri

ANOFM va organiza în aprilie cursuri de formare profesională pentru aproape 4.000 de şomeri

Aproape 4.000 de şomeri vor participa, în aprilie, la cursuri de formare profesională organizate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), cei mai mulţi participanţi fiind aşteptaţi în Iaşi, Dolj, Prahova, Suceava şi Botoşani, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) va organiza în aprilie, prin agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă şi cea a Municipiului Bucureşti, 185 de programe de formare profesională pentru 3.909 persoane care beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesională gratuite.

Judeţele în care se vor desfăşura cele mai multe cursuri, cu număr mare de participanţi, sunt Iaşi (250 persoane), Dolj şi Prahova (câte 196), Suceava (179) şi Botoşani (168).

Meseriile cele mai solicitate pentru care se vor organiza programe de formare profesională sunt: lucrător în comerţ (288), inspector/referent resurse umane (271), bucătar (218), ospătar, vânzător în unitaţi de administraţie (218), frizer, coafor, manichiurist (199), contabil (164) şi instalator instalaţii de încălzire centrală (159).

sursa: mediafax.ro

Monica BOSTAN

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.