Andra Jitaru, de numai 10 ani, își scoate la licitație icoanele pictate pentru a-l ajuta pe Gabriel Popa să învingă cancerul

Andra Jitaru, de numai 10 ani, își scoate la licitație icoanele pictate pentru a-l ajuta pe Gabriel Popa să învingă cancerul

La numai 10 ani pe care-i are, Andra Jitaru, din Câmpina, cel mai tânăr voluntar al Grupului „Pentru Tine!“, ne dă o adevărată lecție de omenie. Impresionată de greaua încercare prin care trece Gabriel Popa (42 de ani) (foto), tot din Câmpina, diagnosticat cu cancer la colon, cu metastaze hepatice multiple, Andra n-a putut privi cazul ca pe unul oarecare. S-a gândit, s-a sfătuit cu ai ei și a găsit soluția prin care poate aduna o parte din banii de care Gabriel are nevoie pentru tratamentul care ar putea face diferența dintre viață și moarte. Își scoate la licitație una dintre icoanele pictate de ea (foto), o lucrare la care a muncit zile bune, la care ține foarte mult, dar la care „renunță“ cu tot sufletul pentru a da o mână de ajutor.

 

Atracția pentru acest gen de pictură, Andra n-o are întâmplător. În urmă cu ceva timp, și-a pierdut un om drag: pe unul dintre bunicii ei, secerat tot de cancer. Bătrânul lucra la biserică, iar prin pictarea icoanelor, Andra îl simte aproape. Știe cât de dureroase sunt astfel de momente, știe cât te macină, știe cât de mult îi aștepți pe cei dragi să vină de Sărbători sau să mergi să-i vizitezi, să-i iei în brațe, să le spui cât îi iubești… Dar totul rămâne la nivel de așteptare. Nu-și dorește ca prin astfel de momente să treacă și prietenul ei Ștefan (11 ani), fiul lui Gabriel Popa. Este mult prea devreme să fie pus la astfel de încercări.

De doi ani, de când tatălui său i-a fost pus diagnosticul implacabil, Ștefan a sperat că va exista cale de vindecare, că în urma operațiilor, ședințelor de chimioterapie și kilogramelor, la propriu, de medicamente luate, își va vedea părintele bine. Din păcate, boala a recidivat, iar celulele canceroase îi atacă tot organismul într-un mod agresiv. Speranța lui Gabriel se agață de un tratament inovator, imunoterapia, care se face la o clinică din Germania, dar care se ridică la 60.000 de euro. Mobilizarea și colectarea fondurilor trebuie să fie cu un pas înaintea vitezei cu care atacă boala. Andra Jitaru a înțeles acest lucru și, chiar dacă are numai 10 ani, nu s-a limitat doar la compătimire. Gabriel are nevoie de mult mai mult de atât!

Pentru gestul ei, pentru talentul pe care și-l fructifică într-un mod în care mulți dintre cei care-l au n-o fac, Andra merită tot respectul nostru, dar mai ales solidaritatea noastră.

 

Haideți să licităm Pentru Viață! Prețul de pornire al icoanei realizate de Andra Jitaru este de 50 de lei. Cei care vor să liciteze o pot face până marți, 17 ianuarie, printr-un mesaj pe care îl pot lăsa fie în dreptul acestui articol, fie pe pagina de facebook a grupului „Pentru Tine!” (este publică), acolo unde este postat materialul! Aceasta este o primă icoană pe care Andra o scoate la licitație. Fetița a pictat și sfințit și alte icoane care vor face subiectul principal al altor campanii umanitare, organizate tot pentru Gabriel. 

De asemenea, chiar dacă nu veți fi „câștigătorii“ licitației, dar vreți să-l ajutați pe Gabriel, o puteți face donând în contul: RO90INGB0000999906112813 deschis la ING Bank, titular cont POPA GABRIEL.

Liliana Maxim Minculescu
Sursă foto: facebook Andreea Ioana Jitaru

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.