Ai o afacere? Ai si un plan de dezvoltare pentru ea? Daca nu, citeste aici

Te-ai gandit vreodata sa iti faci un plan de afaceri?

In primul rand, eu consider ca nu este obligatoriu sa ai studii economice pentru a avea succes in afaceri. Cei mai multi oameni de afaceri de succes au in comun doar o logica solida, acces la informatii valoroase si multa ambitie pentru atingerea obiectivelor propuse. Altfel spus, poti incepe o afacere de succes, cu si fara studii, indiferent de natura acestora.

Oricum, daca doresti ca afacerea ta sa se dezvolte intr-un ritm sustinut si sa minimalizezi riscurile, trebuie sa iei decizii informate, iar un plan de afaceri este solutia. Ce implica realizarea unui astfel de plan de afaceri? In primul rand, sa iti achizitionezi materiale despre realizarea planurilor de afaceri si sa te familiarizezi cu termenii utilizati intr-un astfel de plan si cu etapele pe care le implica.

Se stie ca afacerile sunt o chestiune de prioritati; spre exemplu, chiar si la inceputul afacerii, cand nu intotdeauna ai multi bani, ai, in schimb, timp la dispozitie pe care il poti ‘investi’ in activitatile pe care le consideri justificate. Astfel, deciziile se reduc la cat timp aloci: sa afli cat mai multe despre domeniul in care activeaza afacerea ta, sa participi la cursuri de perfectionare, sa identifici un furnizor bun sau un nou client etc. In functie de cat timp aloci fiecareia dintre aceste activitati, vei avea succes sau nu. In concluzie, tu stabilesti prioritatile si redactarea unui plan de afaceri reprezinta un pas important fiindca se aseamana unui plan de calatorie, in care, daca ai omis un aspect, risti sa-l platesti mai tarziu mult mai scump, calatoria sa nu iti placa si, cel mai rau, sa nu ajungi la destinatie sau sa ajungi prea tarziu.

detalii: http://think-business.ro

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.