A treia editie a concursului international de gimnastică ritmică “Spring Cup” sa incheiat

Sectia de Gimnasticã Ritmicã a Clubului Sportiv Municipal Ploiesti a organizat în perioada 19 – 22 mai 2011, la sala „Leonard Doroftei”, a treia editie a concursului international de gimnastică ritmică “Spring Cup”, eveniment înscris în calendarul competiţional al Federaţiei de specialitate. S-au alăturat acestui demers Primăria municipiului Ploieşti şi Federaţia Română de Gimnastică Ritmică.

Alături de Cipru, Moldova, Rusia, Ungaria şi România au intrat în concurs gimnaste de la cluburile CSS1 Constanţa, CSS „Triumf” Bucureşti, LPS „Szasz Adalbert” Târgu-Mureş, CSS Ploieşti, LPS „Bihorul” Oradea, CSU Braşov şi Clubul Sportiv Municipal Ploieşti. Peste 70 de gimnaste de diferite vârste şi categorii au încântat publicul cu eleganţa şi îndemânarea specifice acestui sport.

Clubul Sportiv Municipal Ploieşti a participat la categoriile „Mica Gimnastă” – individual compus (exerciţiu fără obiect şi exerciţiu cu coarda), la categoria a IV-a – individual compus (exercitii cu cerc, panglică şi coardă) si la categoria a III-a în concursul la cerc şi panglică obţinând în final 10 medalii: două de aur, două de argint şi şase de bronz!

Iată cele mai bune rezultate obţinute de gimnastele Clubului Sportiv Municipal Ploieşti:

–          Categoria Minies (6 – 8 ani)

 • Denisa Stoian – doua medalii de aur si una de argint
  • Locul I – concursul Individual Compus
  • Locul I – Exerciţiul cu coarda
  • Locul II – Exerciţiul fara obiect

–          Categoria Children (8 – 10 ani)

 • Iulia Chirvasă – o medalie de argint si una de bronz
  • Locul III – concursul Individual Compus
  • Locul III – Exerciţiul cu coarda
   • Locul II – Exerciţiul cu panglica

Evoluţia impecabilă a Iuliei la panglica a fost apreciată de arbitre cu un punctaj mai mare decât al Dariei Egorova, reprezentanta Rusiei!!

 • Livia Harcan – patru medalii de bronz
  • Locul III – concursul Individual Compus
  • Locul III – Exerciţiul cu coarda
  • Locul III – Exercitiul cu cercul
  • Locul III – Exerciţiul cu panglica
 • Cesima Nechifor – o medalie de bronz
  • Locul III – Exerciţiul cu panglica

–          Categoria Pre-Juniors (10 – 12 ani)

 • Adriana Cretu
  • Locul VI – Exerciţiul cu cercul

Prezentă la concursul de la Ploieşti cu echipa naţională, Rusia a adus un plus evident de valoare acestei competiţii. Lider mondial de necontestat în gimnastica ritmică, Rusia a intrat în concurs la toate categoriile dovedind fără drept de apel că titlul pe care îl deţine i se cuvine.

Senioarele, care au intrat în concurs sâmbâtâ, 21 mai, au făcut din competiţie un adevărat spectacol. Reprezentanta României, Alexandra Piscupescu şi cele două reprezentante ale Rusiei, Albina Sabitova şi Kamila Kayumova au luptat până la ultimul exerciţiu pentru ordinea finală a concursului. Alexandra Piscupescu, aflată cu o săptămână înaintea Campionatelor Europene de la Minsk, Belarus, într-o foarte bună formă fizică şi tehnică – acest lucru datorându-se antrenoarei Maria Gârbă – a câştigat 5 medalii de aur impunânduse atât în concursul individual compus cât şi în clasamentul pe obiecte. Locul II la individual compus a fost obţinut de Albina Sabitova iar locul III de coechipiera ei, Kamila Kayumova.

Alexandra Piscupescu a fost recompensată de Winmarkt Shopping Centers cu un premiu de 2 000 de lei care a fost oferit de dna. Georgeta Grama, directoar Winmarkt Grand Center Ploieşti.

Prezent la Ploieşti în calitate de partener, secretarul general al Federaţiei, dl. Cătălin Manu s-a declarat mai mult decât mulţumit apreciind atât condiţiile în care s-a desfăşurat competiţia cât şi nivelul tehnic al sportivelor participante.

Gimnastele câştigătoare au primit cupe şi medalii din partea Clubului Sportiv Municipal Ploiesti iar Primaria Municipiului Ploiesti a oferit castigatoarelor la individual premii in bani. Toate gimnastele au fost recompensate cu materiale sportive din partea municipalităţii.

Le-au fost alãturi  si au sprijinit acest eveniment: Winmarkt Grand Centers, Timbark, La Fântâna, Vesta Investment, Dobra şi Birotech.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.