A mai rămas o săptămână de înscrieri pentru locuinte Habitat

Familiile ploiestene  în nevoie de locuinţă mai au timp până în 31 ianuarie 2012  să depună cereri de luare în evidenţă pentru construcţii de locuinte Habitat. Sunt vizate familiile ploiestene care se incadreaza in criteriile de mai-jos.

Luarea în evidenţă pentru preselecţie se face printr-o cerere tip care se gaseste  la sediul din Ploiesti al organizaţiei de pe strada Panselei nr. 5-7 etajul 2, de luni pana vineri  între orele 09:00-12:00 si 16:00-18:00 incepand cu data de  11 ianuarie si pana in data de 31 ianuarie 2012. Aceasta este prima etapă a selecţiei, urmând ca cea de-a doua etapă a selecţiei, care constă în 4 sesiuni de informare, să înceapă în 15 februarie 2012.

Selecţia familiilor se bazează pe trei criterii principale:
•    nevoia şi urgenţa unei locuinţe;
•    disponibilitatea de a voluntaria alături de Habitat;
•    existenţa unui venit constant care să permită plata  unor rate mici, fără profit şi fără dobândă (ratele sunt folosite la construcţia/renovarea altor locuinţe Habitat).
Ce locuinţe oferă Habitat în cadrul acestei selecţii?
    12 Locuinte noi construite in 3 cvadruplexuri  pe un  teren pus la dispozitie de  Primăria şi Consiliul Local Ploiesti pentru familiile care vor fi selectate

CONDIŢII DE SELECŢIE
Pentru a beneficia de o locuinţă construită prin programul Habitat for Humanity, familiile solicitante trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:
    titularul cererii să aibă domiciliul în Municipiul Ploiesti in ultimii 3 ani
    titularul/familia să nu deţină în proprietate locuinţă sau sa nu fi detinut in ultimii 3 ani o locuinta.
    să manifeste disponibilitatea de a lucra voluntar  la construcţiile aflate în desfăşurare;
    venitul net pe familia este situat intre 1400-2200 lei insa nu mai putin de 400lei/membru de familie.

Habitat for Humanity Romania este o organizaţie creştin-ecumenică, non-profit care construieşte şi renovează locuinţe simple, decente şi accesibile ca preţ pentru şi împreună cu familiile nevoiaşe al căror viitor este afectat grav de condiţiile în care acestea locuiesc.  Materialele provin din donaţii şi sponsorizări, iar construcţia este realizată de către voluntari împreună cu familiile beneficiare. Aceste case sunt apoi vândute în rate lunare, pe o perioadă îndelungată de timp, fără profit şi fără dobândă. Plăţile ipotecare lunare pe care le fac proprietarii intră într-un Fond Rotitor pentru Umanitate, banii fiind folosiţi la construcţia altor case. Habitat a construit şi renovat până în prezent, in Romania peste 1700 de locuinţe.

In Ploiesti primele 12 unitati locative din Programul Habitat Ploiesti se vor construi in Cartierul Tineretului (in spatele Universitatii Petrol si Gaze) pe parcursul anului 2012.
Termenul  limita de depunere a cererilor  este 31.01.2012 ora 16.00 la sediul din Ploiesti al Asociatiei Habitat for Humanity Romania din strada Panselei nr. 5-7 etajul 2.

Atenţie! După încheierea procesului de luare în evidenţă, va începe cea de-a doua etapă a selecţiei care constă în 4 sesiuni de informare, la care trebuie să participe ambii soţi. Prima sesiune de informare va avea loc în 15 februarie a.c., de la ora 18 intr-un spatiu care va fi comunicat din timp. Prezenţa la aceste sesiuni a familiilor înscrise este obligatorie şi doar familiile care au participat la toate cele 4 sesiuni de informare vor putea să-şi depună dosarul cu actele necesare in procesul de selectie.

Contact: Dumitru Alexe

0736 53 77 89
dan.alexe@habitat.ro

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.