A fost semnat contractul de finantare privind proiectul major „Reabilitarea si modernizarea sistemelor de apa si canalizare in judetul Prahova”

Cel mai valoros contract de finantare semnat pana acum in judetul Prahova a fost parafat, din partea Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara constituita pentru derularea acestui proiect, de catre presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, iar din partea Ministerului Mediului si Padurilor, de catre secretarul de stat Cristian Apostol. „Ministerul Mediului si Padurilor incearca sa incheie contractele de finantare pentru proiectele majore in teritoriu. Daca ne dorim sa ne integram in familia europeana, si toti ne dorim acest lucru, trebuie sa muncim. Valoarea contractului semnat astazi, la Ploiesti, este una dintre cele mai mari din Romania”, a declarat, ieri, reprezentantul Ministerului Mediului, care a tinut sa precizeze ca presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, si-a aratat invidia fatis pentru valoarea pe care a reusit sa o atraga autoritatile judetului Prahova pentru master-planul destinat extinderii si reabilitarii sistemelor de apa si de canalizare.
„De luni, va putea fi incheiat contractul cu firma de consultanta – Romair Consulting – pentru acest proiect major, deoarece putem deja discuta cu banii pe masa. Am intampinat mari dificultati in realizarea acestui proiect, insa, la 31 decembrie 2014, judetul Prahova va intra in concordanta cu directivele Uniunii Europene in acest domeniu. Am fost sprijiniti de reprezentantii Ministerului Mediului, prin domnul secretar de stat Apostol, care ne-a ajutat in privinta transferului de proprietati din domeniul silvic, pentru a ne incadra in cerintele proiectului”, a afirmat presedintele CJ Prahova, Mircea Cosma.

Sursa: Ziarul Prahova

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.