8700 de vizitatori s-au bucurat de Noaptea Europeană a Muzeelor, în secțiile Muzeului de Istorie și Arheologie Prahova

8700 de vizitatori s-au bucurat de Noaptea Europeană a Muzeelor, în secțiile Muzeului de Istorie și Arheologie Prahova

Noaptea Europeană a Muzeelor, aflată anul acesta la cea de-a X a ediţie, a fost sărbătorită, sâmbătă, 17 mai 2014, în 13 dintre cele 16 secții muzeale ale Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova, potrivit unui comunicat de presă al instituției.

Noaptea Europeană a Muzeelor este un eveniment de succes iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi patronat de Secretarul General al Consiliului Europei şi, de asemenea, de UNESCO, care s-a alăturat în anul 2009.

Începând cu ora 19.00 și până după miezul nopții, aproximativ 8700 de vizitatori au trecut pragurile muzeelor din Ploiești, Bucov, Urlați, Vălenii de Munte, Brebu și Bușteni, care au avut program nocturn, participând la spectacole de muzică și poezie, recitaluri, expoziții temporare și spectacole folclorice, organizate de personalul din muzee cu prilejul acestei nopți, sărbătorite la nivel european.

De asemenea, duminică, 18 mai 2014, cu prilejul Zilei Internaționale a muzeelor, 1600 de vizitatori s-au bucurat de activitățile cultural-educative desfășurate între orele 9.00 șI 17.00, în toate cele 16 secții muzeale.

Monica BOSTAN

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.