8 ore peste program pentru o cauză nobilă Ploiești

8 ore peste program pentru o cauză nobilă Ploiești

ore peste program„8 hours overtime for a good cause” este o întâlnire de lucru între profesioniști din diferite domenii și ONG-uri care necesită consiliere profesională pentru o mai bună desfășurare a activităților și pentru creșterea capacității organizației. În loc să cerem bani pentru cauzele din comunitate, cerem profesioniștilor să doneze o seară din timpul lor și ceea ce au mai de valoare – experiența profesională. Echipele de voluntari sunt formate din specialiști în  marketing, comunicare, vânzări, IT și management.

Evenimentul va avea loc vineri 27 martie, începând cu ora 19.00 și până la ora 03.00, la restaurantul TerraVerde.

Fundația Comunitară Prahova a ales, alături de un juriu independent, patru cauze bune din comunitate pentru prima noapte a voluntariatului prahovean.

Cele patru proiecte selectate pentru ediția 2015 din Ploiești sunt:  Asociația pentru Educație Non-formală – problematica vizată: crearea unei campanii de strangere de fonduri pentru redirecționarea a 2% din impozitul pe venit – 2% Nonformali; Asociația AEGEE – problematică vizată: strategie de strangere de fonduri și comunicare pentru Summer University –  Restless Citizens (proiect european al asociației);  Asociația Roțile Schimbării – problematică vizată: campanie de comunicare pentru serviciile oferite de asociație;  Asociația Internațională Drepturile Omului – problematică vizată: identificarea unei strategii de strangere de fonduri și a unei strategii de comunicare pentru a imbunătăți vizibilitatea asociației.

Fundația Comunitară Prahova s-a alăturat mișcării internaționale „8 ore peste program pentru o cauză bună” din dorința de a promova și valorifica voluntariatul profesionist. Aducem împreună experții din comunitatea noastră în beneficiul ONG-urile locale, oferim ploieștenilor o seară de lucru atipică, stăm peste program, pentru a face lumea din jurul nostru mai frumoasă.

În 2014, evenimentul s-a desfășurat simultan în 16 orașe din lume. În București, evenimentul  s-a desfășurat pentru prima dată în anul 2014 și a adunat 9 echipe de voluntari specialiști care au rezolvat 9 teme punctuale propuse de organizații non-profit. Implicarea voluntară a facilitatorilor, voluntarilor și a organizațiilor a însumat peste 600 de ore, adică 15 săptămâni de lucru ale unui angajat cu normă întreagă. Evenimentul a fost organizat pentru prima dată acum zece ani la Amsterdam.

Pentru mai multe informații despre 8 hours overtime for a good causehttp://www.8-i.ro/

 Fundaţia Comunitare Prahova unește cauzele care contează cu oamenii cărora le pasă, din dorința de a îmbunătăţi viaţa locuitorilor judeţului Prahova. Fundaţia Comunitară Prahova este o organizaţie susţinută prin Programul Naţional de Fundaţii Comunitare (www.fundatiicomunitare.ro), iniţiat şi coordonat la nivel naţional de către Asociaţia pentru Relaţii Comunitare (www.arcromania.ro) în parteneriat cu Fundaţia pentru Parteneriat (www.repf.ro) şi cu Fundaţia PACT (http://fundatiapact.ro/), finanţat de Fundaţia Charles Stewart Mott (www.mott.org), Central and Eastern European Trust (www.ceetrust.org) şi Fundaţia Româno-Americană (www.rafonline.org).

Pentru mai multe detalii, vizitați: www.fundatiacomunitaraprahova.ro.

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm contactați:

 Isabela Alexe

Coordonator de proiect, Fundația Comunitară Prahova

isabela@fundatiacomunitaraprahova.ro

0726.38.28.64

Bianca Dăniță

Voluntar profesionist

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.