„Sunetul muzicii” va fi auzit din nou, la Castelul Peleş

„Sunetul muzicii” va fi auzit din nou, la Castelul Peleş

Pentru al patrulea an consecutiv localnicilor şi turiştilor de pe Valea Prahovei li se oferă o atracţie culturală unică. La Castelul Peleş din Sinaia, debutează o nouă ediţie a Stagiunii “Sunetul muzicii”, organizată de ExcesMusic şi Muzeul Naţional Peleş.

În acest an, prin muzică şi poezie, se vor marca două evenimente speciale: 100 de ani de la trecere în eternitate a Regelui Carol I şi 100 de la încheierea domniei Reginei Elisabeta – protectoarea artelor.

Sâmbătă 29 martie 2014, de la ora 17, în sala de concerte a castelului, versuri semnate de Carmen Sylva, pseudonimul literar sub care era cunoscută Regina Elisabeta, vor fi recitate de Maia Morgenstern, marea actriţă care anul trecut a primit din partea Casei Regale a României – Ordinul Nihil Sine Deo.

Opusuri de Reinhold Glière şi David Popper vor fi interpretate de unul dintre cele mai valoroase ansambluri camerale româneşti, ineditul Duo Jaya alcătuit din violonceliştii Ella Bokor şi Mircea Marian.

Stagiunea „Sunetul muzicii” va mijloci 10 întâlniri între marea muzică şi iubitorii artei sunetelor. Recitalurile de la Castelul Peleş, bijuterie arhitectonică, simbol cultural, istoric şi estetic românesc – se vor defăşura în perioada martie – octombrie, iar printre invitaţi se numără: soprana Cristina Radu, pianistul Steffen Schlandt, jazzistul Mircea Tiberian, basistul Chris Dahlgren –, percutionistul John Betsch, Duo Atris, Ansamblul Game sau laureaţii ediţiei a IV a a Concursului „Drumul spre celebritate” de la Palatul Mogoşoaia şi laureatii Concursului International de la Tokyo.

 

sursa: peles.ro

Monica BOSTAN

(253)

Impreuna dam mai departe stirile de bine!

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.