Judetul Prahova este unul din beneficiarii proiectului “Învăţare pentru ocupare, ocupare pentru dezvoltare deplină” Centru regional multifuncţional pentru ocupare activă

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă dezvoltarea unui model inovativ de structură/instituţie furnizoare de programe integrate de evaluare, consiliere, formare, plasare şi asistenţă specializată pentru persoanele cu o situaţie dificilă pe piaţa muncii – un centru regional multifuncţional pentru ocupare activă.

Efectul pe termen lung, rezultantă a unui parteneriat cu experienţe transnaţionale, este cel de stimulare a măsurilor active de ocupare şi a creşterii gradului de integrare socială şi profesională a unor grupuri vulnerabile, în regiunea Sud Muntenia, iar prin efectul de multiplicare şi replicare, la nivelul tuturor regiunilor din România.

Grupul ţintă al proiectului este format din 250 persoane dezavantajate pe piaţa muncii care au domiciliul sau reşedinţa în Regiunea Sud – Muntenia (judeţele Prahova, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman, Argeş, Dâmboviţa) şi îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii (cf. Legii 76/2002):

a)      Şomeri tineri – şomerii cu vârsta cuprinsă între  16 – 24 ani;

b)      Şomeri de lungă durată: tineri – după 6 luni de la intrarea în şomaj; adulţi – după 12 luni de la intrarea în şomaj.

Persoanele care vor beneficia de programele integrate din cadrul proiectului „Învăţare pentru ocupare, ocupare pentru dezvoltare deplină” – Centru regional multifuncţional pentru ocupare activă” trebuie să aibă domiciliul sau reşedinţa în Regiunea Sud – Muntenia, au vârsta cuprinsă între 16 – 45  ani, sunt fără ocupaţie şi sunt disponibile imediat pentru a beneficia de programele de asistenţă specializată

Proiectul este finanţat prin FONDUL SOCIAL EUROPEAN, Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 , Axa prioritară 5Domeniul major de intervenţie 5.1 – „Dezvoltarea şi implementarea măsurilor active de ocupare”, Investeşte în oameni ! POSDRU/101/5.1/G/75432.

Liderul acestui proiect este SC OK Service Corporation SRL.

(136)

Impreuna dam mai departe stirile de bine!

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail
 1. Laurentiu Stan 03/02/2011, 09:27

  Foarte buna initiativa, dar ma intreb ce se va face in concret? Inca un birou unde oamenii vor veni sa se intereseze de diverse locuri de munca si unde vor avea, poate acces la ceva informatii? Eu sper ca nu, si ca proiectul va avea o abordare activa incepand de la a intelege statusul socio-economic al acestor persoane si de ce acesti oameni au devenit si sunt inca someri. Nu cred in crearea unei noi institutii, chiar daca se numeste frumos „Centru…….”, dar cred ca o abordare activa si individuala a fiecarui din potentialii beneficiari este necesara, astfel incat acestia sa fie orientati catre acele oportunitati de recalificare profesionala sau de finalizare a studiilor care exista in prezent, dar sunt insuficient utilizate. In orice caz, este o initiativa excelenta, mai ales ca atinge persoanele tinere, si va doresc mult success in implementare!

  Reply
 2. Mihaela Johnson 03/02/2011, 12:14

  Este binevenit acest proiect,cred ca e mare nevoie sa se investeasca in oameni, in resursa umana.

  Felicitari liderului de proiect si echipei si bafta in continuare!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.