Am fost acolo!Dar tu?

In perioada 14-20 mai, se organizeaza a XI-a editie a Saptamanii Nationale a Voluntariatului. „SNV 2012 este, ca in fiecare an, un excelent prilej de a aduce inca o data voluntariatul in atentia publica prin activitati diverse desfasurate in toate colturile tarii. Remarcam in ultimii ani afilierea unui numar din ce in ce mai mare de scoli cu acest eveniment si o crestere a ponderii activitatilor organizate in mediul rural sau in orase mici din tara, ceea ce ne bucura foarte mult. Este un semn ca SNV a devenit un instrument de crestere a vizibilitatii organizatiilor locale si de promovare a voluntariatului in localitatile respective. Aceasta editie a SNV este plina de activitati creative si mobilizatoare, cu voluntari dedicati care duc mai departe poVESTEA voluntariatului!”(Cristina Rigman, Director executiv Pro Vobis – Centrul National de Resurse pentru Voluntariat, Cluj-Napoca si Presedinte Federatia VOLUM).

Cu aceasta ocazie, Asociatia “Tinerii Voluntari – Valea Calugareasca” desfasoara o serie de activitati prin care si-a propus sa promoveze patrimoniul si cultura prahoveana, activitati incluse in proiectul “Am fost acolo!Dar tu?”

In zilele de 14 si 15 mai a fost organizata in cadrul Primariei din Bucov, o expozitie de fotografii ale muzeelor si caselor memoriale din judetul Prahova, fotografii realizate de catre elevii Scolii cu clasele I-VIII “Constantin Stere” Bucov, in cadrul vizitelor de documentare. Elevii au oferit informatii membrilor comunitatii locale care au vizitat expozitia. Impactul  a fost pozitiv, cetatenii comunei fiind incantati sa afle despre comorile culturale ale judetului, exprimandu-si dorinta de a le vizita si a afla mai multe informatii despre ele. In demersul lor, tinerii au fost indrumati de prof. Minea Mihaela – director; prof. Trupoiu Alina – director adjunct, prof. Calcan Gratiela, prof Nuta Elena si bibliotecar Arsenie Olga.

Popularizarea s-a realizat si in randul elevilor de gimnaziu din comuna Bucov, prin organizarea in data de 15 mai, a unei activitati face to face, la scoala generala din localitate, unde cadre didactice de la Colegiul  Agricol „Gh. Ionescu Sisesti” din Valea Calugareasca, pornind de la notiunile de valoare si cultura, au incercat sa descopere impreuna cu tinerii, muzeele si personalitatile prahovene.

Cu aceasta ocazie, s-a realizat un schimb de experienta cu un voluntar al Corpului Pacii, care a prezentat rolul pe care il are cunoasterea trecutului in formarea elevilor – vazuta si din perspectiva tinerilor americani.

Proiectul va continua si in celelalte zile in alte localitati ale judetului Prahova.

A consemnat,

Presedinte ONG, prof Virginia Apostol

(149)

Impreuna dam mai departe stirile de bine!

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.